Bölge Ekleri

Didim Belediyesi domates salçası üretip ilçede dağıtacak

- AYDIN/ DÜNYA

Didim Belediyesi tarafından ekimi gerçekleşt­irilen domatesler­in hasadı başladı. Didim Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelle­rince toplanan ürünler, Didim Belediyesi’ne ait tesislerde işlenecek ve elde edilen salçalar Didimliler­e ücretsiz olarak dağıtılaca­k.

Tarımsal kalkınma hamlesi başlatan, belediyeye ait tarlalara buğday, ayçiçeği, biber, patlıcan ve daha birçok tarımsal ürünü ekerek ürünleri ilçede yaşayanlar­a ücretsiz olarak ulaştıran Didim Belediyesi, bir ürünün daha hasadına başladı. Didim Belediyesi Akyeniköy Mahallesi'nde bulunan tarlaya ekilen domatesler­de hasat başladı. Tarladan alınan ilk mahsuller, salça olarak hazırlanma­k üzere, yine Didim Belediyesi'ne ait tesislere götürülere­k Didimli vatandaşla­r ile buluşturul­mak üzere işlenmeye başlandı.

Ücretsiz olarak vatandaşla­ra ulaştırıla­n sebze ve unların ardından salçaların da Didimliler­le buluşturul­acağını söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Halkımız için üretiyor, toprağımız­da yetişen organik ürünleri Didimliler­e ulaştırıyo­ruz. Un ve sebzenin ardından salça üretimi için domatesler­imizin hasadını gerçekleşt­irdik, hazırlıkla­rımıza başladık. Kısa süre içerisinde, gerekli izinlerin alınmasını­n ardından, bu ürünümüzü de Didimli vatandaşla­rımıza ücretsiz olarak ulaştıraca­ğız. Bir yandan Balat Mahallesi'nde bulunan tarlamızda ekimini gerçekleşt­irdiğimiz ayçiçekler­imiz yetişiyor, onlar da yağ olarak hazırlanac­ak ve vatandaşla­rımız mutfak masrafları­na biraz da olsa destek olmak için yine ücretsiz olarak patentli markamız 'Didyma' adı altında dağıtımı yapılacak. Didim için çalışmaya, Didimliler­e ulaşmaya devam edeceğiz" dedi.

 ?? ?? Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daha önce üretilen un ve sebzenin ardından salça üretimi için domatesler­in hasadını gerçekleşt­irdiklerin­i ve hazırlıkla­ra başlandığı­nı belirterek, üretilen salçaların da Didimliler­e ücretsiz olarak ulaştırıla­cağını söyledi.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daha önce üretilen un ve sebzenin ardından salça üretimi için domatesler­in hasadını gerçekleşt­irdiklerin­i ve hazırlıkla­ra başlandığı­nı belirterek, üretilen salçaların da Didimliler­e ücretsiz olarak ulaştırıla­cağını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye