Bölge Ekleri

Muğlalı arıcılara “Temiz Petek” desteği

- MUĞLA/ DÜNYA

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların en büyük sorunların­dan biri olan Büyük Balmumu güvesine karşı eksi 30 derecede petekleri şokluyor. ‘Temiz Petek Projesi’ kapsamında bu güne kadar il genelinde 50 bin petek şoklandı.

Arıcıların büyük sorunu haline gelen petek şoklamasın­ı Türkiye’de sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi gerçekleşt­iriyor. Arı üreticiler­ine ciddi anlamda maddi külfetten kurtaran projenin 2022 yılı şoklamalar­ı 1 Eylül tarihinde başlıyor ve 15 Kasım tarihinde sona eriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin arıcıların en büyük sorunların­dan biri olan Büyük Balmumu güvesine karşı hayata geçirdiği “Temiz Petek Projesi” arıcılara ekonomik anlamda can suyu olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcıların peteklerin­i saklama döneminde güvelerin verdiği zararların önüne geçmek için başlatılan Temiz Petek projesinde bugüne kadar yaklaşık 50 bin petek şoklandı. Eksi 30 derecede şoklanıyor Arıcıların her yıl güvelerin verdiği zarardan dolayı değiştirme­k zorunda kaldığı ve ekonomik anlamda zarara uğradıklar­ı petekler, Muğla Büyükşehir Belediyesi­nin başlattığı ‘Temiz Petek Projesi’ ile eksi 30 derecede dondurular­ak her yıl kullanma imkanı sağlanıyor.

Arıcılara can suyu değerinde olan projede yaklaşık 50 bin petek eksi 30 derecede şoklanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıl önce başlattığı petek şoklama çalışmalar­ının 2022 şoklamalar­ı 1 Eylül tarihinde başlayıp, 15 Kasım tarihinde sona erecek. Petek şoklama çalışmasın­dan faydalanma­k isteyen üreticiler telefonla randevu alabilecek­ler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Çam balının başkenti Muğla’mızda arıcılarım­ızın yanındayız. Yüzde 68 orman varlığı, geniş coğrafyası ve bu coğrafyada­ki birbirinde­n değerli bitki florası ile dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bal üreticiler­inden biri konumunday­ız. Muğla’mızda arıcılıkta­n ekmeğini kazanan hemşehrile­rimizi destekliyo­r, onların marka değeri yüksek, kaliteli ürün üretmesi ve emeğinin karşılığın­ı alması için çalışıyoru­z. Muğla çam balı bizim en değerli ve kıymetli ürünlerimi­zden. Dünya çam balının yüzde 90’ını Türkiye, Türkiye’de üretilen çam balının yüzde 80’ini de Muğla’mız karşılıyor. Arıcılarım­ızın maliyet giderlerin­i düşürmek için büyükşehir belediyesi olarak bu güne kadar 50 bin peteği, bal mumu güvesine karşı eksi 30 derecede şokladık. Üreticiler­imiz peteklerin­i güven içerisinde saklayabil­di” diye konuştu.

 ?? ?? Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Türkiye’de üretilen çam balının yüzde 80’ini Muğla karşılıyor. Arıcılarım­ızın maliyet giderlerin­i düşürmek için bu güne kadar 50 bin peteği, bal mumu güvesine karşı eksi 30 derecede şokladık” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Türkiye’de üretilen çam balının yüzde 80’ini Muğla karşılıyor. Arıcılarım­ızın maliyet giderlerin­i düşürmek için bu güne kadar 50 bin peteği, bal mumu güvesine karşı eksi 30 derecede şokladık” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye