Bölge Ekleri

BALİP, Balıkesir’de insan yönetimi konusunda farkındalı­k yarattı

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU BALIKESİR

Best A.Ş, İşbir Sentetik A.Ş, Ekosinerji A.Ş, Kastamonu Entegre A.Ş. ve Yarış Kabin A.Ş. gibi Balıkesir’in büyük işverenler­inin insan kaynakları yöneticile­rinin bir araya gelerek temelini 2016 yılında atmış oldukları Balıkesir İnsan Yönetimi Platformu (BALİP), bugün gelinen noktada 10 binden fazla istihdama sahip, 21 üye firma ile yoluna devam ediyor.

Balıkesir Elektromek­anik A.Ş. (BEST) İnsan Kaynakları ve Endüstriye­l İlişkiler Direktörü İsmail Orhan Sönmez, ilin gereksinim­ine uygun bir birlik ve beraberlik seferberli­ği olan BALİP’in kurucu kanaat önderliğin­i yürütüyor.

Kurulduğu günden bu güne bölgenin istihdam potansiyel­ini tespit edip çözüm üretmenin yanı sıra, kentin tüm yöneticile­ri ile şehrin istihdam potansiyel­i için çalışmalar yürüten BALİP, ayrıca, hızla büyüyen ve gelişen Balıkesir iş dünyasının markalaşma ve rekabet ortamı için insan yönetimi alanında işverenler­e fayda sağlayacak etkinlikle­r düzenleyer­ek ön plana çıkıyor. Pandemi koşulların­a rağmen etkili ve ses getiren projelere imza attıkların­ı dile getiren BALİP kurucusu İsmail Orhan Sönmez, “Balıkesir’in ilk İnsan Yönetim Zirvesi’ni düzenlemen­in yanı sıra 2021 yılında Vizyon Balıkesir Deklarasyo­nu’nu yayınladık. Bu deklarasyo­n ile Balıkesir’i cazip kılan doğal avantajlar­ını ön plana alarak ‘Beyaz Yaka Kenti’ dönüşüm önerimiz kentin önde gelenleri tarafından destek ve kabul gördü. Üyelik sürecinde yakın dönemde daha da genişlemey­i hedefliyor­uz. Platformum­uz BALİP, bu yılın ilk yarısındaN­E10 Şehir Araştırmal­arı ve Teknoloji Geliştirme Merkezi , Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversite­si, Balıkesir OSB ve kentteki odaların desteği ile yapılan Balıkesir İstihdam Çalıştayı’nda yer alarak şehrin istihdam potansiyel­inin geliştiril­mesi için çalışmalar yürüttük. Mesleki eğitiminin revizyonu, şehrin dizaynı, iş kültürü ve işverenler­in yaklaşımla­rının gözden geçirilmes­i başlıkları­yla özetlenece­k önemli önerilere imza attık. İlerleyen günlerde ise şehir paydaşları ve üniversite­lerle daha etkin bir işbirliği planlayara­k bölgenin gelişimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 10 bin istihdam sağlayan, şehrin önde gelen 21 firmasının insan kaynakları yöneticile­rini bünyesinde bulunduran Balıkesir İnsan Yönetimi Platformu, mesleki işbirlikle­rinde bilgi ve tecrübeler­ini paylaşmanı­n yanı sıra, bölgenin istihdam potansiyel­ine yönelik çalışmalar­a imza atıyor.

 ?? ?? BALİP’in kurucu kanaat önderliğin­i yürüten İsmail Orhan Sönmez, aynı zamanda Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürüyor.
BALİP’in kurucu kanaat önderliğin­i yürüten İsmail Orhan Sönmez, aynı zamanda Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye