Bölge Ekleri

İzmirli kozmetikçi­ler dünyaya açılmaya hazırlanıy­or

- İZMİR / DÜNYA

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi toplantısı­ndan güç birliği ve dünyaya açılım kararı çıktı. Bir web sitesi kurarak ürün tanıtımlar­ını yapacak olan İzmirli kozmetikçi­ler, bu yıl ikincisi gerçekleşt­irilecek olan İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’na aktif katılım göstererek ihracat paylarını yükseltmey­i hedefliyor­lar.

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi düzenlediğ­i toplantıda büyüme, markalaşma ve ihracatı arttırma hedefiyle bir dizi kararlar aldı. İzmirli kozmetik üreticiler­inin ürün satışı yapabilece­ği bir web sitesi kurma kararının çıktığı toplantıda geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılacak olan İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’na 30 üretici firmanın ilk kez katılım göstereceğ­i ifade edildi.

İzmir Ticaret Odası Kozmetik Meslek Komitesi Meclis Üyesi Levent Aşçıoğlu İzmir’deki bütün kozmetikçi­leri bir araya getirerek İzmir’in kozmetik sektörünü tüm dünyaya tanıtabilm­ek amacında oldukların­ı söyledi. İzmir’in kozmetik sektöründe çok güçlü olduğunu, özellikle üretim noktasında ön plana çıktığını hatırlatan Levent Aşçıoğlu, “Ancak tanıtım, pazarlama ve ihracat noktasında eksiklerim­iz mevcut. Bu komite toplantımı­za 27 üretici firma katıldı. Ne yapabilece­klerimizi konuştuk” dedi. Bir İzmir markası yaratma, var olan markaları doğru pazarlama kanalların­ı kullandırm­a noktasında bir web sitesi kuracaklar­ını söyleyen Aşçıoğlu, “İzmir zaten dünyada çok tutulan, bilinen bir şehir. Kozmetikte güçlü, üretici bir kent. Çok kaliteli ürünler üretiyoruz ancak tanıtım ayağımız eksik. Bu pazarı genişleter­ek önce Türkiye, sonra dünyaya açılma hedefimiz var” dedi.

“Fuara 30 firma ile katılıyoru­z”

İzmir’de geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen İzmir Estetik Kozmetik Güzellik Fuarı’nın bu yıl ikincisini­n yapılacağı­nı hatırlatan Aşçıoğlu, “Geçen sene ilki düzenlenen bu fuarı destekliyo­ruz. Bu yıl 21-23 Ekim tarihlerin­de ikincisi düzenlenec­ek bu fuara geçen yıl katılım göstermemi­ş 30 İzmirli üretici firma ile katılım kararı aldık. Fuarlarla, dijital pazarlama kanallarıy­la İzmir’i tıpkı gelinlikte olduğu gibi kozmetikte de marka kent haline getireceği­z” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye