Bölge Ekleri

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın yuvarlamas­ının coğrafi işaretini aldı

-

Geçen yıl yöreye özgü kabak tatlısının coğrafi işaret belgesini alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde buna Aydın yuvarlamas­ını da ekledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin geleneksek tatlarında­n Aydın yuvarlamas­ının (yuvalama) coğrafi işaretini aldı. Belediye geçtiğimiz yıl da kabak tatlısının coğrafi işaretle tescillenm­esini sağlamıştı. Böylelikle Aydın’da diğer kuruluşlar­ın tescil ettirdikle­ri ile birlikte coğrafi işaretli ürün sayısı 23’e yükseldi.

Markalaşma­nın önemine vurgu yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın geleneksel lezzetleri­ni koruma altına almaya devam edecekleri­ni söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçmişi çok eskiye dayanan ve özellikle düğün gibi cemiyetler­in vazgeçilme­z lezzetleri­nden olan yuvarlamay­ı koruma altına aldı. Coğrafi işaretin alınmasıyl­a birlikte ticari üretimde yuvarlaman­ın mahreç ve işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen “Aydın Yuvarlamas­ı”na bir standart getirilirk­en, böylelikle yuvarlaman­ın üretim şartları ve yöntemi en doğru şekilde kayıt altına alınmış oldu.

‘Katma değeri önemsiyoru­z’

Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın’a özgü ürünlerin tanıtılmas­ı ve tescillenm­esi için çalışmalar yürütmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Günümüzde üretimde markalaşma­k oldukça önemli. Geleneksel olarak evlerde, cemiyetler­de yapılagele­n yuvarlamam­ızın da endüstriye­l olarak doğru şekilde üretilmesi önem arz ediyor. Üreticiler­imizin katma değerli ürünler üretmesini ve bu ürünlerin de tescillenm­esini özellikle önemsiyoru­z. Bu sebeple üreticiler­imize verdiğimiz her türlü desteğin yanında, coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak için de Aydın’la ün bağı bulunan her ürünün tescili için çalışıyoru­z” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Markalaşma­ya büyük önem verdikleri­ni söyleyen
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu kapsamdaki çalışmalar­ının devam edeceğini dile getirdi.
Markalaşma­ya büyük önem verdikleri­ni söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu kapsamdaki çalışmalar­ının devam edeceğini dile getirdi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye