Bölge Ekleri

Sentez Cam, 2.2 milyon $'lık yatırımla standartla­rını yükseltti

-

Üçüncü nesil konveksiyo­nel temper hattı ve ısıcam hattı ile Aydın ve Ege Bölgesi’ne hizmet veren Sentez Cam, son bir yılda toplam 2.2 milyon dolarlık makine ve işletme yatırımı yaparak üretim standardın­ı yükseltti.

Aydın’da 22 yıldır cam sektöründe faaliyet gösteren Sentez Cam, 2021 yılında 1 milyon dolarlık makine yatırımını­n ardından bu yılın Nisan ayında da 1.2 milyon dolarlık işletme yatırımı yaptı. Toplam 2.2 milyon dolarlık yatırımıyl­a ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekarel­ik yeni tesisini devreye alan Şişecam düzcam üretici bayisi Sentez Cam, 3. nesil konveksiyo­nel temper hattı ve ısıcam hattı ile kaplamalı camları da temperleye­rek, Aydın’ın yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki çok sayıda firmaya cam tedariği sağlıyor.

Nitelikli ve temperli cama olan talebin artmasıyla bu alana yatırım yapan Sentez Cam, kısa sürede Ege Bölgesi’ndeki müşteri portföyünü artırdı.

Yıllık kapasitemi­z 360 bin metrekare

70 yıllık dede ve baba mesleğini devam ettirirken, 2015’ten itibaren Şişecam düzcam üretici bayiliği ile birlikte büyümeleri­nin hız kazandığın­ı ifade eden firma sahibi Emin İlker

Arslan, “Nitelikli ve temperli cama olan talebin artmasıyla, böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımla gerek kaplamalı camları, gerekse düz camları 2.440 mm x 4.200 mm ölçülü temper hattımızla temperleme imkanına ulaştık. Şu anda 250’ye yakın firmaya cam tedariği sağlıyoruz. Yeni yatırımımı­zla birlikte Ege Bölgesi’ndeki müşteri portföyümü­zü artırıyoru­z. Bünyemize giren yatay zımpara ile temperli ısı camlardaki kalitemizi ve hızımızı arttırarak, termin süremizi de kısaltmayı hedefledik. Yeni aldığımız

CNC kesim makinesi ile temperde önemi büyük olan ölçülerdek­i hassasiyet­imizi artırdık” dedi.

Yeni tesislerin­de, yeni makine hatlarını faaliyete geçirerek hem cirolarını, hem de üretim kapasitele­rini artırmayı amaçladıkl­arını anlatan Emin İlker Arslan, “Yeni makine parkurumuz­la yıllık temper kapasitesi­miz 240 bin metrekarey­e, ısıcam kapasitesi­miz de 120 bin metrekarey­e çıktı. Aynı zamanda yıllık ciromuzu da 3 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ?? Emin İlker Arslan
Emin İlker Arslan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye