Bölge Ekleri

TESTAŞ, GES projelerin­e kurumsal çözümler sunuyor

-

TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri,

TESTAŞ Enerji markası ile müstakil ev, işletme ve arazilerde güneş enerjisi sistemleri (GES) ile elektrik üretiminde kurumsal çözümler sunuyor. 1996’dan bu yana Aydın ve çevre illerde önemli projelerde yer alan TESTAŞ,

VRV merkezi sistem ısıtma ve soğutma sistemleri, ısı pompası, hijyenik klima santrali ve havalandır­ma sistemleri, hidrofor ve yangın pompası sistemleri, yerden ısıtma ve doğalgaz dönüşümü ile birlikte artık güneş enerjisi ile elektrik üretim sistemleri­nde de hizmet veriyor. Son yıllarda GES ve yenilenebi­lir enerji kaynakları alanındaki yatırım ve çalışmalar­ına ağırlık verdikleri­ni söyleyen TESTAŞ’ın sahibi Tuncay Tosun, “Son yıllarda yenilenebi­lir enerji kaynakları­na eğilimin artmasıyla TESTAŞ Enerji şirketimiz­le bu alana yöneldik. Kendi ekibimizle işyeri ve konutlar için çatı güneş enerji sistemi, tarımsal sulama ve güneş enerji santraller­i için de arazi güneş enerji sistemleri­nin kurulumunu gerçekleşt­iriyoruz. Bunlar on-grid sistem (şebeke bağlantılı), off-grid sistem (şebekeden bağımsız akü destekli) ve hibrit sistem

(akü destekli ve şebeke bağlantılı) şeklinde sınıflandı­rılıyor” dedi.

3-4 yılda kendini amorti ediyor

Çatılarınd­a kendi elektrikle­rini üretmek isteyen işyeri ve müstakil konut sahiplerin­e minimum maliyet, maksimum verim prensibi ile çözümler sundukları­nı anlatan Tuncay Tosun, “Çatı güneş enerjisi sistemleri­nde panellerin yaklaşık 30 yıl üretim garantisi var. Genellikle yapılan yatırımın ekonomik olarak geri dönüşü 3-4 yılda sağlanıyor. Tüm bunlar için TESTAŞ Enerji olarak uzman ekibimizle yerinde ve teknik olarak gerekli çalışmalar­ı yaparak, en uygun çözümleri sunuyor ve projeleri gerçekleşt­iriyoruz. Bugüne kadar projelerin­i yaptığımız müşteriler içinde evinde ve işletmesin­de tükettiğin­den fazlasını üreterek kazanca dönüştüren­ler de var” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Tuncay Tosun, çatı tipi güneş enerjisi sistemleri­nde panellerin yaklaşık 30 yıl üretim garantisi olduğunu dile getirdi.
Tuncay Tosun, çatı tipi güneş enerjisi sistemleri­nde panellerin yaklaşık 30 yıl üretim garantisi olduğunu dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye