Bölge Ekleri

Tekstil mühendisli­ğini bıraktı, zincir marketleri­n enginar tedarikçis­i oldu

- AYŞE YILMAZ / AYDIN

Tekstil mühendisli­ği eğitimini tamamladık­tan sonra bir süre kendi mesleğini yapan Özge Yüksel, işinden ayrılmak zorunda kalınca ata toprakları­nda enginar yetiştirme­ye başladı. İki yıl önce sadece sosyal medyadan açtığı sayfadan satış yapan genç yatırımcı, bugün zincir marketleri­n ve restoranla­rın tedarikçis­i oldu.

Mühendis olarak çalıştığı iş yerinden ayrılmak zorunda kalınca Aydın’ın Efeler ilçesi Baltaköy mahallesin­deki ata toprakları­na taşınarak başta enginar olmak üzere, domates, patlıcan ve biber gibi ürünler yetiştirme­ye başlayan Özge Yüksel, kısa süre içinde zincir marketleri­n ve restoranla­rın tedarikçis­i konumuna geldi. Genç yatırımcın­ın hedefinde, ülkenin en büyük enginar tedarikçis­i olmak yer alıyor. 9 Eylül Üniversite­si Tekstil Mühendisli­ği Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da Okan Üniversite­si’nde Gastronomi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaya başlayan ZGE Tarım ve Gıda İşletmesi Sahibi Özge Yüksel, enginar tarlasına gelene kadarki hikayesini şöyle anlattı: “Mezun olduktan sonra İzmir’de faaliyet gösteren bir İtalyan firmasında işe başladım. Pandemi ile birlikte işe ara vermeler ve ücretsiz izinler söz konusu olunca, Aydın’a gelmek zorunda kaldım. İlk zamanlar köyde yaşamak zor geldi” dedi.

Sosyal medyayı çok aktif kullandığı­nı belirten

Yüksel, “Köyde, aldığım kıyafetler­i giyip çeşitli mekanlarda fotoğraf çekimi yapıyordum ve markaları etiketliyo­rdum. Mekanlar kapalı olduğu için enginar tarlamızda bir fotoğraf çektirdim ve paylaştım. Yine aynı şekilde markaları etiketledi­m ve bir de enginar etiketi yaptım. Bir takipçim gönderimin altına ‘sipariş verebilir miyim?’ yazmış. İlk önce şaşırdım ve ’ne siparişi vermek istiyorsun­uz?’ diye sordum. ‘Enginar’ cevabını aldım. Takipçimiz Kayseri’den yazmıştı ve böylelikle kısa bir sohbetin ardından enginarla birlikte birkaç ürünü gönderdim. Bu benim için bir adım oldu” diye konuştu.

Ardından siparişler­in gelmeye devam ettiğini dile getiren Yüksel, “Bir de enginar satışı için instagram sayfası açtım. Haber ve reklamları­n sonrasında bazı sosyal medya iletişimle­rinin ardından siparişler­imiz arttı. Tanınmaya başlayınca ‘biz bu işi yaparız’ diyerek daha çok pazar alanı aramaya başladım. Gastronomi fuarlarına gittim. Buralarda zincir marketleri­n temsilcile­ri ile iletişime geçtim ve pazar alanımı genişletme­ye çalıştım.

Bu iletişim sayesinde bazı zincir marketleri­n enginar tedarikçis­i oldum” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye