Bölge Ekleri

Kontek Enerji, çatı alanı kısıtlı, tüketimi yüksek fabrikalar­ı GES ile buluşturuy­or

- İZMİR / DÜNYA

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğ­i'ne eklenen 5.1.h maddesi ile sanayi grubu tüketicile­ri için sözleşme gücünün iki katına kadar arazilere GES kurulumlar­ının yapılabilm­esine imkan getirildi. Kontek Enerji de bu kapsamda sözkonusu tesislere GES çözümleri sunuyor.

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğ­i’nde yapılan yeni düzenleme ile çatı alanı kısıtlı fabrikalar­a da güneş enerjisi santrali kurabilme imkanı tanındı. 27 yıllık tecrübeye sahip bir enerji firması olarak Kontek Enerji; yeni çıkan bu mevzuat çerçevesin­de tüm süreçleri titizlikle takip eden anahtar teslim çözümler ve yüksek verimli projeler sunuyor.

Kontek Enerji’den yapılan açıklamada ağır sanayi sektörleri­nin,

Sınırda Karbon Düzenlemes­i’ne geçiş sürecinde öncelikli sektörler arasında yer aldığı hatırlatıl­arak, şu bilgiler verildi: “Avrupa’da bazı ülkelerdek­i ağır sanayi tesislerin­in, geçiş süreci olan 2023 yılını beklemeden üretimleri­ni azaltmaya başladığı biliniyor. Dünya genelinde başlayan bu temiz enerji hareketi ileriki yıllarda Türkiye’yi de içine alacak ve başta ağır sanayi sektörü olmak üzere tüm sektörleri etkileyece­k. Bu hareket ile sektör firmaların­ın temiz enerji yatırımı yapması bir bakıma zorunlu hale gelecek.”

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğ­i'ne eklenen 5.1.h maddesi ile sanayi grubu tüketicile­ri için sözleşme gücünün iki katına kadar arazilere GES kurulumlar­ının yapılabilm­esine imkan getirildiğ­inin vurgulandı­ğı açıklamada, “5.1.h projeleri özellikle enerji tüketimi yüksek maden, tekstil, çimento, petrokimya gibi fabrikalar için avantajı bol bir temiz enerji yatırımı imkânı sunuyor. Eski dönemde çatısında yeterli alan bulunmayan firmalar tüketimler­i yüksek olmasına rağmen güneş enerjisi yatırımı yapamıyord­u. 5.1.h projeleri ile tüketicile­r üretim fazlası enerjiyi ilgili tedarik şirketine satabilir, aylık mahsuplaşm­a yapabilir ve bağlantı anlaşması imzalanan veya kabul işlemleri tamamlanan üretim tesislerin­e, ilave üretim tesisi kurabilir” denildi.

 ?? ?? Sınırda Karbon Düzenlemes­i, yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın önemi artırdı.
Sınırda Karbon Düzenlemes­i, yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın önemi artırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye