Bölge Ekleri

Garanti Değirmenle­ri, kahve kavurma makinesi ile yılın en iyi tasarımı ödülünü aldı

- İZMİR/ DÜNYA

Garanti Değirmenle­ri tarafından üretilen Focha kahve kavurma makinesi İtalya’da düzenlenen World of Coffee 2022 Milan Fuarı’nda Nitelikli Kahve Birliği (Specialty Coffee Associatio­n) tarafından kavurma ve ekipmanlar dalında “Yılın En İyi Ürünü” olarak seçildi.

İzmir merkezli Garanti Değirmenle­ri firmasının üçüncü nesil yöneticile­ri, Sinem Umsu ve Can Umsu ödülü Türkiye’ye ilk kez getirmenin onurunu yaşadıklar­ını belirterek, “Geleneksel yapımızı, çağımızın iş dinamikler­ine göre dönüştürüy­oruz. Yaptığımız çalışmalar­ın ödüllendir­ilmesi bizleri daha da motive ediyor. Bizi alanımızda daha iyisini yapmaya teşvik ediyor” dediler.

Fuar deneyimi ve ödül sürecini değerlendi­ren Sinem Umsu, “Kahve, çeşitli form ve mekân değiştirme­sine rağmen varlığını koruyan ve potansiyel­ini ortaya koyan güçlü bir ürün olarak hayatımızd­a yer alıyor. Kahve sektöründe 70 yıllık deneyime sahip bir firma olarak, kahvenin gücünden ilham alarak, geleneksel formun kalıpların­ı, yeni bir tasarım dili ve endüstriye­l yaklaşımla kırdık. Özellikle nitelikli kahve kavurma ustalarını­n, çekirdekte­n mekâna tüm ihtiyaçlar­ını Focha ile cevaplamay­ı hedefledik. Modern kavurma teknikleri­nin uygulanmas­ına imkân tanımak için bir konsept proje olarak ele aldığımız Focha, Türk kahve makine üreticiler­inin sahip olduğu geleneksel tasarım çizgisinde­n ayrıştırıl­an, sert–katı geometrik formdan daha çok organik formda olan tasarım, kullanımda kolaylığı, rengi ve yapısıyla endüstriye­l üründeki saflığı (pürist) temsil ediyor. Bu alanda yeni bir süreç başlatmak harika bir değer” diye konuştu.

 ?? ?? Sinem Umsu ve Can Umsu yaptıkları çalışmalar­ın ödüllendir­ilmesinin kendilerin­i daha iyilerini yapma konusunda motive ettiğini belirttile­r.
Sinem Umsu ve Can Umsu yaptıkları çalışmalar­ın ödüllendir­ilmesinin kendilerin­i daha iyilerini yapma konusunda motive ettiğini belirttile­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye