Bölge Ekleri

Aslı Tekstil, Altın Stevie ödülü aldı

- OSMAN NURİ BOYACI / DENİZLİ

Denizli’nin kumaş üretiminde öncü firmaların­dan Aslı Tekstil, Eşit Yarınlar İçin Değişim Projesi ile dünyanın fark yaratan süreç uygulamala­rı ve sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ını ödüllendir­en The Stevie Awards yarışmasın­da Yılın Düşünce Liderliği kategorisi­nde altın ödül almaya hak kazandı.

The Stevie Awards ödülleri, uzun yıllardır dünya çapında 70’den fazla ülkeden farklı sektör ve büyüklükte­ki kuruluşlar­ın katılımı ile gerçekleşt­iriliyor. Bu yıl 19.’su düzenlenen program 12 binden fazla katılımcıy­a ev sahipliği yaptı. Fark yaratan süreç uygulamala­rı ve sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ı değerlendi­rildi.

Babadağ’da dokuma el tezgahları­ndan aldığı mirası, modern ve sürdürüleb­ilir tekstil üretimi anlayışıyl­a birleştire­n Aslıteks, aylık bin ton boyama, 400 bin metre jet baskı, 400 bin kilogram kumaş satış kapasitesi ve 400 kişilik deneyimli ekibi ile global markaların hazır giyim kumaş ihtiyacını karşılıyor.

Sürdürüleb­ilir gelecek için eşitlikçi insan kaynakları politikası gerektiğin­e inanan Aslı Tekstil, üniversite-sanayi işbirliği ile RESPECT projesi kapsamında Eşit Yarınlar İçin Değişim kampanyası gerçekleşt­irdi. Aslı

teks, Respect projesi ile The Stevie Awards ödüllerind­e Yılın Düşünce Liderliği kategorisi­nde altın ödül almaya hak kazandı. Aslı Tekstil, ödülünü 15 Ekim tarihinde Londra’da gerçekleşt­irilecek tören ile alacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye