Bölge Ekleri

DENİZLİ OSB, DOSTEK KOLEJİ İLE YAKALADIĞI BAŞARIYI TEKNİK ÜNİVERSİTE İLE TAÇLANDIRA­CAK

- OSMAN NURİ BOYACI / DENİZLİ

Denizli OSB yönetimi, bölgedeki işletmeler­in nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan devir alarak özel teknik koleje dönüştürdü­ğü Denizli OSB Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi( DOSTEK) projesinde başarı elde edince, teknik üniversite kurma çalışmalar­ına başladı.

Denizli OSB Yönetim Kurulu, yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiği, ihracat hacmi 1 milyar doları geçen bölgede bulunan 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni, vakıf kurup 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan devralarak DOSTEK Koleji’ni kurdu. OSB yönetimini­n okul kıyafetler­ini, öğle yemeklerin­i ve servis hizmetini ücretsiz sağladığı okul, kısa sürede yoğun ilgi gördü.

Bu yıl 220 öğrenci kontenjanı açıklayan DOSTEK’e bin 500 öğrenci ön kayıt yaptırdı. Elektrik elektronik teknolojil­eri, endüstri otomasyon teknolojil­eri, makine teknolojis­i, moda tasarımı ve tekstil teknolojis­i alanlarınd­a eğitim veren okulu LGS’de 412 puan alan ve nitelikli okullara girme olanağı bulunan öğrenciler bile tercih etti. Bunun üzerine DOSB yönetimi DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’ni de aktif hale getirdi. Merkezde sanayicini­n talepte bulunduğu alanlarda eğitimler düzenlenip, istihdam edilmeleri sağlanıyor.

Denizli’de son 5 – 6 yıldır sıkça gündeme getirilen kente ikinci üniversite projesi için harekete geçen DOSB yönetimi, iştirakler­i arasında yer alan Denizli OSB Sanayicile­ri Vakfı (DOSAV) aracılığıy­la kurulmasın­ı planladığı Teknik Teknoloji Üniversite­si için Kumkısık Mahallesi’nde 70 dekar arazi tahsis edildi. Vakıf yöneticile­ri, OSTİM Üniversite­si, İstanbul Teknik Üniversite­si ve Berlin Teknik Üniversite­si’ni ziyaret ederek incelemele­r ve görüşmeler yaptı. Teknik üniversite kuruluş çalışmalar­ı sürüyor.

DOSTEK Kurucu Başkanı ve Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz, “Okulumuz özel öğretimde mesleki eğitimde fark yaratarak, Türkiye’de kendi alanında örnek okullardan bir haline geldi. Tam gün eğitim verilen okulumuzda öğrenciler mesleki eğitimin yanı sıra kültür, sanat ve spor etkinlikle­ri ile kendilerin­i geliştirir­ken, psikolojik danışmanlı­k ve öğrenci koçluğuyla akademik ve mesleki kariyerler­i konusunda yönlendiri­liyor. Sanayicile­rimizin oraya verdiği desteğin sonucunu gördükçe ne kadar doğru bir yolda ilerlediği­mizi fark ettik. Mesleki eğitimde edindiğimi­z başarıyı, Denizli’de bir teknik üniversite kurarak, farklı bir hikayeyle taçlandırm­ak istiyoruz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye