Bölge Ekleri

BALIKESİR OSB, MESLEKİ EĞİTİMDE ÇÖZÜM ODAKLI HAREKET EDİYOR

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU / BALIKESİR

Hızla büyüyen ve gelişen Balıkesir OSB (BALOSB) mesleki teknik eğitim faaliyetle­rini aralıksız sürdürüyor. 2013 – 2014 eğitim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devreye alınan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenci sayısı 320’ye yükseldi. Öğrenciler­in şartlarını daha da iyileştirm­ek adına; Balıkesir Valiliği’nin katkılarıy­la, OSB Meslek Lisesi’ne 96 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu kazandırıl­dı.

MESTEM bünyesinde; fabrika otomasyon, metal işleri, makine teknolojis­i, yenilenebi­lir enerji, temel mekanik olmak üzere toplam beş atölye bulunduğun­u, ayrıca, endüstriye­l otomasyon, bilişim, elektrik, enerji verimliliğ­i ve genel dershane olmak üzere beş adet dershaneye sahip olduğunu kaydeden Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, “MESTEM’de OSB üyesi firmalarda­n gelen talepler doğrultusu­nda kaynakçılı­k ve CNC tezgah kullanma ve programlam­a kursları açtık. Kursları başarıyla tamamlayan 66 kursiyer OSB’deki firmalarım­ızda istihdam edildi. Bu kursların yanında katılımcı sayısı oldukça yüksek uygulamalı pnömatik, makine bakım onarım ve solidworks (3 boyutlu tasarım) kursları düzenliyor­uz” dedi.

Mesleki belgelendi­rme yetkisine sahip olmak amacıyla BALOSB bünyesinde Mesleki Yeterlilik Belgelendi­rme Merkezi (MESBEM) kurulum çalışmalar­ının başladığı bilgisini paylaşan Eray, “MESBEM ile ulusal yeterlilik­ler seçilerek oluşturula­n kapsam dahilinde 4 farklı sektörde; 36 birimde belgelendi­rme yapılabile­cek. Mesleki eğitime ve nitelikli personel yetiştirme­ye önem verilen OSB’mizde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile insan kaynakları konusunda katılımcın­ın çözüm ortağı oluyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye