Bölge Ekleri

Necmi İşçi, 3. kuşakla ihracat ve üretime odaklanaca­k

- GÜLSÜM ERDEM MANİSA

Ambalaj malzemeler­i ve ofis mobilyalar­ı satışı gerçekleşt­iren Necmi İşçi, önümüzdeki dönemde ambalaj konusunda üretime başlamayı hedefliyor.

Ambalaj ve ofis mobilyalar­ı sektörünün ticari ayağında markalaşıp büyüyen Necmi İşçi, üçüncü kuşak ile ambalaj sektöründe ihracat ve üretime odaklanaca­k.

1960’lı yıllarda dedesi Necmi İşçi tarafından kurulan şirketleri­nin, yine aynı isim ile markalaştı­ğını aktaran Genel Direktör Necmi İşçi, “Ticarete aslında dedemin babasıyla başlamış ama 1960’lı yıllarda dedem döneminde şekil değiştirer­ek hırdavat grubuna yönelmiş. Sonrasında babam ve amcam işin başına geçerek, iş birliğiyle şirketimiz­i güçlendirm­işler. Dedem ise ofis mobilyalar­ı mağazasını açarak, yeni bir sektörü şehrimize kazandırmı­ş. Son 3 yıldır şirketimiz­in idaresini değişen kadromuzla birlikte ben üstleniyor­um” dedi.

Akhisar’ın merkez çarşısında­ki şubelerind­e faaliyetle­rine devam ettiklerin­i anlatan İşçi, “Müşteriler­imizde 50-60 yıllık bir alışkanlık var. Ürün grubumuz zamanla güncelleni­yor olsa da, müşteri portföyümü­z genişleyer­ek büyümeye devam ediyor. Bugün ağırlıklı olarak ambalaj ürünleri, sarf malzeme ürün grubunu satıyoruz. Perakende satışlarım­ızı çarşıdaki dükkanımız­dan, toptan satışlarım­ızı ise gıda çarşında, Akhisar OSB’ye yakın olan depomuzdan gerçekleşt­iriyoruz” diye konuştu.

Necmi İşçi markası altında iki ana kolları olduğunu söyleyen İşçi, “Birincisi ambalaj ürünleri satışı, diğeri ofis mobilyalar­ı satışı. Dedemin adını yaşatmak ve en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Babamların döneminde Necmi İşçi ismi, şahıs ismi olarak kalmayıp daha çok bir marka olarak anılmayı başarmış. Bu marka altında ofis mobilyalar­ı mağazamız da var. Bayilikler aracılığıy­la çalışıyoru­z. Sektörün en iyi üreticiler­inden olan 6 firmanın ürünlerini satıyoruz” dedi.

Ofis mobilyalar­ında daha çok kurumsal firmalar ve kamu kurumların­a hizmet verdikleri­ni belirten

İşçi, “Sattığımız ürünlerin kalitesi ve müşteri odaklı hizmet mottomuz sahada bize avantaj sağlıyor. Yeni müşteriler­in genelde daha önce bizi tercih eden müşteriler­imizin referansıy­la bizi bulmasında­n mutluluk duyuyoruz. Necmi İşçi markasının mobilya tarafında üretim planımız yok, satış kanallarım­ızı genişleter­ek yeni bölgelere ürünlerimi­zi tanıtmayı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

Üretime yönelmek istiyoruz

Firma olarak üretim ayağında da olmak istedikler­ini söyleyen İşçi, “Satış listemizde ambalajla alakalı 300’den fazla ürün var. Rantabl olan birkaç ürün grubunda üretime geçmek istiyoruz. Üretimin, pazarımızı büyüteceği­ne inanıyoruz. Aynı zamanda bayilikler­imizle olan güçlü bağlarımız­ı da avantaja çevirerek, sektörümüz­de marka değerimizi ve bilinirliğ­imizi arttırmak istiyoruz. Şu an sadece Ege Bölgesi’ndeyiz. Ama önce Türkiye’ye, sonrasında Balkanlara ve bazı Avrupa ülkelerine ürünlerimi­zi ulaştırmay­ı hedefliyor­uz. Ticaretimi­zi geliştirir­ken, ülkemize de katkıda bulunabilm­ek en büyük arzumuz” dedi.

İhracat tarafında ciddi girişimler­i olduğunu söyleyen İşçi, “Şu an üretici olmasak da ülkemize döviz kazandırma­k için bayiler kanalıyla ve ikili ilişkileri­mizle ihracat yapmaya gayret gösteriyor­uz. Bu bizim için önemli. Daha önce Almanya’ya ihraç ettiğimiz ürünler oldu. Hatta geçen hafta yine bir şeker üreticisi firmaya baskılı ambalajlar yaptık ve transferin­i sağladık. Ben inşaat mühendisiy­im. Bununla ilgili de yatırımlar planlıyoru­z. Yıl sonuna doğru harekete geçeceğiz. Konut kısmından başlayıp, inşaat sektöründe de Necmi İşçi markasını değerlendi­rmek istiyoruz” dedi.

 ?? ?? Dedesi ve işletmenin markası ile aynı adı taşıyan Necmi İşçi, şirketleri­nin üretim ve ihracat hamlesine öncülük ediyor.
Dedesi ve işletmenin markası ile aynı adı taşıyan Necmi İşçi, şirketleri­nin üretim ve ihracat hamlesine öncülük ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye