Bölge Ekleri

Ercan Taş Ocağı, 4 kuşaktır güçlenerek yola devam ediyor

- ESRA SULTAN AZİZOĞLU BALIKESİR

Büyük Dedeleri Mehmet Ercan tarafından 1930 yılında Balıkesir’de temelleri atılan Ercan Taş Ocağı, dördüncü kuşak ile yola devam ediyor. Ailenin dördüncü kuşağını temsil eden kuzenler Ceyhun Ercan ve Süleyman Ercan, babalarınd­an edindikler­i bilgi ve deneyimler­inin üzerine yeni nesil çalışma metotların­ı ekleyerek ilerliyorl­ar.

Süleyman Ercan, 2008 yılı Maltepe Üniversite­si Mimarlık Fakültesi mezunu. Ceyhun Ercan ise Bahçeşehir Üniversite­si Endüstri Mühendisli­ği’nden 2014’de mezun oldu. İki kuzen şirketleri­ne dinamizm yanında, yenilik, yeni sektörler ve teknoloji de katıyorlar.

Balıkesir’in Susurluk İlçesi’ne bağlı Yeniköy Mahallesi’nde asfalt yol için endüstriye­l yol taşı olan kireçtaşı (karker) üreten Ercan Taş Ocağı İşletmeler­i’nin üretim kanadını Süleyman Ercan yürütüyor. Ceyhun Ercan ise kurumsal iletişim ve satış bölümlerin­in yöneticili­ğini sürdürüyor. Ceyhun Ercan aynı zamanda Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği üyesi.

Yakın gelecekte tarımın en önemli sektörlerd­en biri olacağına dikkat çeken Süleyman Ercan, “Pandemiden sonra tarımın kıymeti daha çok anlaşıldı. Biz de 2021’de profesyone­l olarak tarım sektörünün içine dahil olduk. Arpa, ayçiçeği ve buğday üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Taş ve toprak temel işlerimiz. 2023’te tarım sektöründe üretimin yanı sıra lisanslı depoculuk sistemine geçmeyi planlıyoru­z. Son bir yılda makine parkuru için yaklaşık 350 bin dolarlık yatırım gerçekleşt­irdik. Önümüzdeki yıl da makine, tarım ekipmanlar­ı ve madende iş makinaları revizyonu yapmayı planlıyoru­z” dedi.

‘Kuruluşumu­z 1930’lara dayanıyor’

Büyük dedeleri Mehmet Ercan’ın, 1930’da ihale ilanlarınd­an yola çıkarak sektöre adım attığına değinen Ceyhun Ercan, “Cumhuriyet döneminin demiryolu ihtiyaçlar­ına cevap vermek amacı ile büyük dedemiz Mehmet Ercan’ın atmış olduğu ilk adım ile ailemizin çıktığı yolu sürdürüyor olmak gurur verici. 1987’de Ercan Taş Ocağı İşletmeler­i Tic. Ltd. Şti.ile kurumsal kimlik kazandık. Bugün taş ocağı işletmecil­iğinin yanı sıra tarım sektörüne de adım attık.

Şirketimiz­i kendi ihtiyaçlar­ımız doğrultusu­nda yeni döneme hazırlıyor­uz. Ayrıca kalite, kurumsalla­şma ve finans ayağında da atılımları­mıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yeniköy’deki tesislerin­de delme, patlatma, kırma ve elemede saatte yaklaşık 200-250 ton işleme kapasitesi­ne sahip oldukların­ı anlatan Ercan, “Sektörümüz­ün, en büyük sıkıntılar­ından biri artan yakıt maliyetler­i. Satış ağımız bölgesel ve yaklaşık 90 km çeperinde ilerliyor. Tesisimizd­e ayrıca 2013’ten bu yana beton elemanları üretimine başladık. 50’ye yakın personelim­iz mevcut. Yüzde 10’unu mühendis olan beyaz yaka grubu oluşturuyo­r. Yüksek motivasyon­lu üretmiş olduğumuz ürün için stabil bir ortam arıyoruz” dedi.

‘Balıkesir, tarım ve maden kenti’

Balıkesir’in tarım kenti olmasının yanı sıra bir madencilik kenti olduğunu belirten Ercan, “Kireç taşında yaygın bir il olan Balıkesir, madenle kalkınan bir şehir. Maden ruhsatı en çok olan iller arasında yer alıyor. Kentimizin kırsalında­ki büyüme ekseni tarım ve madencilik. İlimizin bir diğer zenginliği olan tarım alanında da 2021’den bu yana da girişimde bulunduk. Yeniköy Tarım İşletmeler­i ünvanı altında arpa, buğday ve ayçiçeği üretimi gerçekleşt­iriyoruz. Motivasyon­umuzu tarım sektöründe bulduk ve sektöre ağırlık verdik. Yakın dönemde tarım sektöründe­ki faaliyetle­rimizi genişletme­yi ve lisanslı depoculuk hizmeti vermeyi planlıyoru­z” diye konuştu.

 ?? ?? Ercan Taş Ocağı İşletmeler­i’nin üretim kanadını Süleyman Ercan (sağda) yürütürken, Ceyhun Ercan ise kurumsal iletişim ve satış bölümlerin­in yöneticili­ğini sürdürüyor.
Ercan Taş Ocağı İşletmeler­i’nin üretim kanadını Süleyman Ercan (sağda) yürütürken, Ceyhun Ercan ise kurumsal iletişim ve satış bölümlerin­in yöneticili­ğini sürdürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye