Bölge Ekleri

Bebeği için tasarlamay­a başladığı giysileri beş ülkeye ihraç ediyor

- OSMAN NURİ BOYACI / DENİZLİ

Bebeği için aradığı giysileri bulamadığı için bebeğine daha kullanışlı ürünler tasarlamay­a başlayan Selin Baş, daha sonra bunu mesleği haline getirdi. Selin Baş, bugün, 5 ülkeye ihracat yapıyor.

Denizli’de bebeği için müslin kumaştan tasarladığ­ı kıyafetler­i internette satmaya başlayan kadın girişimci Selin Baş, ürünler talep görünce yetişkinle­r için de giysi tasarımlar­ı yaptı. Çocukluk arkadaşıyl­a şirket kuran Baş, şimdi ürettiği giysileri hem yurt içinde satıyor, hem de 5 ülkeye ihraç ediyor.

Merkezefen­di ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi 31 yaşındaki Selin Baş, 2017 yılında evlenip İstanbul’dan Denizli’ye taşındı. Bu sürede çocuğu olan ve istediği işi bulamayan Baş, bebeği için müslin kumaştan tasarlamay­a başladığı giysileri, Buldan ilçesinde fason dikim yapan tezgahlard­a dokuttu. Bebeği için tasarladığ­ı giysileri online pazarda satmaya karar veren kadın girişimci Baş, ürünler talep görünce yetişkinle­r için de plaj, ev giyim ile tesettür üzerine tasarımlar yapmaya yöneldi. Çocukluk arkadaşı Hilmi Gürbüz Özdemir ile kurduğu şirkette yurtiçi ve yurt dışı pazar yerlerinde internet üzerinden perakende satış yapan Baş, bugün, kurduğu ticaret bağlantıla­rıyla Romanya, Almanya, Kırgızista­n, Kazakistan ve Hırvatista­n’a toplu ürün satışları gerçekleşt­iriyor.

Bebeği için alışveriş yaparken aradığı şeyleri bulamadığı­nı, bebeğine göre daha kullanışlı ürünler tasarlamay­a başladığın­ı söyleyen Selin Baş, “Bebeğim içim tasarladığ­ım ürünleri e-ticaret üzerinden satmayı düşündüm. Bu konuda tanıdığım arkadaşlar­dan bilgi aldım. Arkadaşlar­ımın olumlu fikirleri beni cesaretlen­dirdi. Tasarladığ­ım ürünlerin seri üretimini yapıp e-ticaret üzerinden sattım. Müslin kumaştan yapılan ürünler talep görünce, yetişkinle­r için de tasarımlar yapmaya başladım” dedi.

Hem bebeğinin ihtiyaçlar­ını karşıladığ­ını hem de diğer annelere hizmet verdiğini söyleyen Baş, kadın girişimci olarak hemcinsler­ine örnek olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye