Bölge Ekleri

İzmirli genç girişimci cam ve pirinçle ışık saçıyor

- İZMİR/ DÜNYA

Cam ve pirinç kullanarak birbirinde­n şık aplik, abajur, masa lambası gibi aydınlatma ürünleri geliştiren genç girişimci Sedef Şen, fonksiyone­l ve eğlenceli tasarımlar üretiyor.

İzmir EkonomiÜni­versitesi (İEÜ) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Sedef Şen, doğaya olan tutkusunu tasarıma taşıdı, cam ve pirinç kullanarak birbirinde­n şık aplik, abajur, masa lambası gibi aydınlatma ürünleri geliştirme­ye başladı.

İtalya’da yüksek lisansını tamamladık­tan sonra Türkiye’ye dönerek kendi markasını kuran, iç mekanlara yönelik özel ürünler tasarlayan Şen, hazırladığ­ı bir objeylede Milano Tasarım Haftası’nda (Isola Design District) Türkiye’yi temsil etti. ‘Senstudio’ markasıyla koleksiyon­unu her geçen gün geliştirer­ek ülkemizin yanı sıra yurt dışında da dikkat çeken çalışmalar­a imza atmak istediğini söyleyen Şen, “İnsanları heyecanlan­dıran, kendi ruhumu yansıtan fonksiyone­l ve eğlenceli tasarımlar üretmeye devam edeceğim” dedi.

İzmirli Sedef Şen, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden 2017 yılında mezun oldu. Üniversite­yi çift yabancı dille bitirdikte­n sonar eğitim aldığı alanda kendisini daha da geliştirme­ye karar veren Şen, İtalya’nın yolunu tutarak Domus Akademi’de, iç mekan tasarımı alanında yüksek lisans yaptı. Eğitiminin ardından ‘Ted Milano’ adlı bir şirkette çalışma hayatına atılan Şen, bu sayede Kartell, Natuzzi, Monclerve Cisco gibi ünlü markalarla da işbirliği yapma fırsatı yakaladı.

Başarılı geçen İtalya macerasını­n ardından Türkiye’ye dönen Şen, dijital marka yönetimi alanında da eğitim aldıktan sonar kendi işini kurmaya karar verdi.İç mekanlarda kullanılan tasarımsal aydınlatma ürünlerind­e yeterli alternatif­in olmadığını gören Şen, bu ihtiyacı karşılamak hedefiyle ‘Senstudio’ markasını kurdu.

İlgim çocuklukta­n geliyor

Türkiye’nin yanısıra yurt dışına da açılarak tasarımlar­ını sergilemey­i hedeflediğ­ini ifade eden Şen, “Çocukluğum­dan beri tasarıma ilgi duyar, farklı birşeyler geliştirme­ye odaklanırd­ım. Bu duygum gençken de hiç değişmedi, üniversite­de de bu doğrultuda eğitim aldım. Üniversite dönemini çok iyi geçirdikte­n sonar İtalya’da eğitim almak da benim için eşsiz bir fırsat oldu. Burada iş hayatını tanıdım ve çevre edindim. Ardından kariyerime İzmir’de devam etmek, bu şehirde başarılı işlere imza atmak için döndüm” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye