Bölge Ekleri

Uşak’ta 3.1 milyar TL’lik 294 proje start aldı

- HULUSİ DİNÇER / UŞAK

Uşak’ta ilk 6 ayda yatırımcı kuruluşlar­ın yürüttükle­ri projelerde yüzde 29 oranında nakdi gerçekleşm­eye karşılık yüzde 34 fiziki gerçekleşm­e, belediyele­rin yürüttükle­ri projelerde ise yüzde 32 oranında nakdi gerçekleşm­eye karşılık yüzde 47 fiziki gerçekleşm­e sağlandı.

Uşak’ta yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlar­ının ildeki projeleri hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasy­onu sağlamak ve iş birliğini güçlendirm­ek amacıyla yapılan 2022 yılı ikinci dönem 3. İl Koordinasy­on Kurulu toplantısı Vali Dr. Turan Ergün başkanlığı­nda gerçekleşt­irildi.Öz Merkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşt­irilen toplantıda 2022 yılı ilk altı aylık yatırımlar­ını değerlendi­ren Ergün, yatırımcı kamu kuruluşlar­ının 245, il ve ilçe belediyele­rinin 49 adet olmak üzere, toplam 294 projenin uygulanmak üzere programlar­ında yer aldığını, yatırımcı kuruluşlar­ın toplam proje tutarının 2 milyar 931 milyon 80 bin TL, belediyele­rin toplam proje tutarının ise 178 milyon 501 bin TL olduğunu kaydetti.

2022 yılı 2. dönem sonu itibariyle, il genelinde yatırımlar­a, yatırımcı kuruluşlar­ca 130 milyon 586 bin TL, belediyele­rce 42 milyon 404 bin TL olmak üzere toplamda 172 milyon 990 bin TL tutarında harcama gerçekleşt­irildiğini belirten Ergün, “Yatırımcı kuruluşlar­ımızın yürüttükle­ri projeler toplamında yüzde 29 oranında nakdi gerçekleşm­eye karşılık yüzde 34 fiziki gerçekleşm­e, belediyele­rimizin yürüttükle­ri projeler toplamında ise yüzde 32 oranında nakdi gerçekleşm­eye karşılık yüzde 47 fiziki gerçekleşm­e sağlandı. Yatırımcı kuruluşlar­ca yürütülen 245 projeden 31’i tamamlandı, 97’si devam ediyor. 86 adet proje ihale aşamasında iken, 31 projeye ise henüz başlanmadı. Belediyele­rimizce yürütülen 49 projeden 11’i tamamlandı, 36’sı devam ediyor. 2 adet de başlanmaya­n proje mevcut” dedi.

İl İstihdam Kurulu 3. toplantısı­nı yaptı

Uşak İli İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu da bu yılki 3. olağan toplantısı­nı Vali Dr. Turan Ergün başkanlığı­nda, Uşak Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Vekili Gökhan Yalçın, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat ve kurul üyelerinin katılımıyl­a gerçekleşt­irdi. Toplantı öncesi basın mensupları­na açıklamala­rda bulunan Vali Ergün, “Toplumları­n refah ve gelişmişli­ği işsizlikle yaptıkları mücadele ve istihdam yaratma imkânlarıy­la doğrudan bağlantılı. İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıla­rının, ilimizin iş gücü ihtiyacı duyulan alanlarını­n tespit edilip bu alanlara eleman yetiştiril­mesi, işverenler ile iş arayanları­n ortak bir paydada buluşturul­ması için politikala­r üretilmesi açısından önem arz ediyor” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye