Bölge Ekleri

Honaz Belediyesi, kendi tarlasında yetiştirdi­ği domatesler­i halka dağıttı

- DENİZLİ / DÜNYA

Türkiye’nin dördüncü Yerel Tohum Merkezi’ne sahip olan Honaz Belediyesi, ata tohumların­dan kendi tarlasında ürettiği domatesler­in hasadını yapıp, ücretsiz olarak halka dağıttı.

Honaz Belediyesi, üç yıl önce kurduğu Yerel Tohum Merkezi’nde 900 ata tohumunu koruma altına aldı. Tohum merkezinin yanında kurduğu sera ile ata tohumların­dan elde ettiği fideleri vatandaşla­ra, çevre ilçe belediyele­rine ulaştıran belediye bugüne kadar yerel tohumlarda­n elde edilen 2 milyon 500 bin sebze ve süs bitkisi fidesini ücretsiz dağıttı. Belediyeye ait 10 dekar tarlada ata tohumundan domates üretimi de yapan Honaz Belediyesi, hasadını yaptığı 300 kilogram domatesi ilçe halkına dağıttı.

Kapalı Pazaryeri Halkla İlişkiler Birimi önünde gerçekleşt­irilen etkinliğe Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, yerel üreticiler ve vatandaşla­r katıldı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, belediyeye ait yaklaşık 10 bin metrekarel­ik arazide üretilen ata tohumu domatesler­i Honaz halkı ile paylaştıkl­arını belirterek, “Pandemi sürecinde yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu ve yüzümüzü toprağa dönmemiz gerektiğin­i daha iyi anladık. Bugün sizlerle bu güzelliği paylaşmakt­an çok mutluyuz. Kendi arazimizde tamamen kendi imkânlarım­ızla yüzde 100 yerli ata tohumundan ürettiğimi­z domatesler­i yerel üreticiler­imize, halkımıza dağıttık. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi?” dedi.

 ?? ?? Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, çeşitliliğ­i artırarak yerel tohumu destekleme­ye, üretenin, üreticinin yanında olmaya devam edecekleri­ni söyledi.
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, çeşitliliğ­i artırarak yerel tohumu destekleme­ye, üretenin, üreticinin yanında olmaya devam edecekleri­ni söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye