Bölge Ekleri

Akhisar OSB’de bu yıl 4 yeni fabrika üretime başlayacak

-

Ulusal ve uluslarara­sı firmaların ilgi odağı haline gelen Akhisar OSB’den, yıllık 1 milyar dolar ihracat yapılıyor. Yaklaşık 7 bin kişinin istihdam edildiği bölgede bu yıl 4 yeni firmanın üretime başlamasıy­la birlikte bin kişi daha istihdam edilecek.

Gıdadan makineye kadar çeşitli sektörlerd­en firmaların yer aldığı Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (Akhisar OSB) ulusal ve uluslarara­sı 80 firmanın üretim yaptığını aktaran Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınarlı, “OSB 1991 yılında kuruldu, altyapı çalışmalar­ının tamamlanma­sıyla Graniser firmasının yatırımlar­ını tamamladı. 2010’lu yıllarda Yıldız Entegre’nin bölgeye yatırım yapmasıyla başlayan süreçte, bölge diğer firmaların dikkatini çekti ve yeni yatırımlar­ın bölgeye kaymasıyla 2019 yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı” dedi.

Bölgenin 76 sanayi parselinde­n oluştuğu bilgisini veren Çınarlı, “69 firmada toplam 7 bin kişi çalışıyor. 5 parselde inşaat çalışmalar­ı devam ediyor. Bunlardan 4 ünün yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyo­r. Ayrıca bunların dışında 3 yeni firma satın alma ve kiralama yoluyla bölgemizde yatırım yaparak yıl içerisinde faaliyete başlayacak. Bu firmaların da devreye girmesiyle çalışan sayısının 8 bin 500-9 bin seviyeleri­nde olacağını öngörüyoru­z. Ayrıca bölgenin yıllık ihracatı da 1 milyar dolar civarında” ifadelerin­i kullandı.

Bölgenin karma bir OSB olduğuna da değinen Çınarlı, ağırlıklı olarak gıda, makine, imalat, yapı, ambalaj, kimya, mobilya ve ağaç ürünleri, tekstil, otomotiv firmaların­dan oluştuğunu söyledi.

Çınarlı, “2016 yılında OSB olarak genel kurulla geçtik. Bölgemiz sanayicile­r tarafından yönetilmey­e başlamasıy­la bugünkü doluluk oranına ulaştı. Ulusal ve uluslarara­sı yatırımcıl­arın dikkatini çeken bir bölge olduk" diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye