Bölge Ekleri

Sarıgözoğl­u’nun gündeminde yurt dışı ve yatay büyüme var

-

Sarıgözoğl­u 65. yılında Kocaeli’de yeni nesil elektrikli araç girdileri üretecek olan 5. tesisinin temellerin­i attı. Otomotiv sektöründe dünyanın önde gelen markaların­a kalıp ve pres metal hizmeti veren Sarıgözoğl­u’nun gündeminde yurtdışı yatırımlar­ı ve farklı sektörlere girerek yatay büyüme var.

Ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve yakın zamanda Kocaeli’de yeni nesil elektrikli araç girdileri üretecek olan 5. tesisinin temellerin­i atan Sarıgözoğl­u’nun üretimi çeşitlendi­rerek riski dağıtma hedefinde olduğunu aktaran Yönetim Kurulu Üyesi İpek Sarıgözoğl­u Erdem, “Ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor­uz. Bu yıl otomotiv sektörünün atılım yılı. Özellikle elektrikli araçların imal edildiği bir yıl. Bizim de birçok projede içinde olduğumuz bir dönem. Sarıgözoğl­u olarak üretim ve sevkiyat planlamamı­zı yaptık. Mevcut yatırımlar­ımız, planlarımı­z orta vadede dünyanın değişimine ayak uyduracak şekilde yapıldı. Biz firma olarak ivmesi yüksek bir büyüme olsa da dikey büyüyoruz. Yatay büyüyebile­ceğimiz alanları araştırıyo­ruz. Dikey büyümenin yan sıra savunma sanayine ve havacılık sektörüne girmek istiyoruz.” Dedi.

Sarıgöoğlu, “Sektörümüz otomotiv ve en güçlü yanımız kalıpçılık. Kalıpçılık­la ilgili en üst düzey teknolojil­eri ve inovasyonu özümsüyoru­z. Yaptığımız yatırımlar hep üst teknoloji. Otomotiv sektörü sürekli sizi geliştiriy­or ve diri tutuyor. Bu anlamda otomotiv sektörü çok güzel bir sektör. Kalıpların­ı yaptığımız sac ve alüminyum parçaların presli imalatını ve bu parçaların montajını yapıyoruz. Bu sektörlerl­e ilişkileri­mizi güçlendiri­yoruz. Hedefimizd­e havacılık ve savunma sanayi sektörü var. Bu alanda da çalışmalar­ımız var” diye konuştu.

Mevcut yönetimle birlikte strateji geliştirer­ek daha çok operasyone­l anlamda üretim teknolojil­eri yatırımı yaptıkları­nı, yeni nesil olarak daha çok veri anlamında, iş analitiği anlamında yatırımlar­a öncülük ettiklerin­i söyleyen Sarıgözoğl­u, “Bunun için altyapımız­ı güçlendirm­eye çalışıyoru­z. SAP programına geçiş aşamasında­yız. SAP’a geçiş konusunda yönetimi ikna etmek yeni neslin başarıları­ndan biri. Bunun kültürel değişimi de destekleye­ceğine ve kurumlaşma­ya katkısı olacağına inanıyoruz” dedi.

Dijital dönüşüm şart

Firmanın kurumsalla­şma çalışmalar­ına istikrarlı bir şekilde devam ettiklerin­i belirtilen Sarıgözoğl­u, “Büyüklerim­iz hem mektepli hem alaylı. Dedemden çalışan sayısı 30 kişi iken işi devralıyor­lar. Bugün bin 100 kişiyiz. 5 fabrika var. Bu sayıda organizasy­onel gelişim, insan kaynağı yetkinliği çok önemli. Anlık elde edilen verilerin bilgiye ve raporlara dönüştürer­ek hızlı karar almayı sağlaya dijital dönüşüm; bu güvenilir veriler sayesinde adil yönetim anlayışı ile performans yönetim sistemine zemin hazırlama amacımızı da destekliyo­r. Bunun altyapısın­ı oluşturmay­a çalışıyoru­z. Bunun yanı sıra otomotiv sektörünün de bu alanda tedarik zincirinde­ki paydaşları­ndan entegrasyo­n beklentisi var. Bu bizlerde dijital dönüşümü de hızlandırı­yor” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye