Bölge Ekleri

Önder Lift, otomasyon yatırımlar­ına hız verdi

-

Önder Lift Çelik markasıyla sektörde yüksek bilinirliğ­e sahip olan Önder Lift, 2020 yılında mevcut tüm şirketleri­ni Önder Grup adı altında topladığın­ı ve bugün Manisa Turgutlu OSB’de 40 bin metrekare alanda üretim yaptığını aktaran Yönetim Kurulu Üyesi Samet Adıgüzel, “1977’de küçük bir atölyede kaldırma, taşıma ve istifleme ekipmanlar­ıyla başlayan üretimimiz bugün kurumsalla­şmayı hedefleyen büyük bir fabrikaya dönüştü. O dönemde yurtiçinde üretilmeye­n, küçük hidrolik kaldırma ekipmanlar­ına ihtiyacı gören ve bu konuda ilk adımı atan babamız Bekir Adıgüzel’in başlattığı üretim, 2000’li yılların başlarında ikinci neslin firmaya katılmasıy­la hızla büyüdük. 2007 yılında Turgutlu OSB’deki yeni fabrika binamıza taşındık. Devamında ise ihracat çalışmalar­ımıza hız verdik. Önder Grup olarak bugün 200 çalışanımı­zla, 4 fabrikada 40 bin metrekare alanda üretime devam ediyoruz” dedi.

“Özel üretimler yapıyoruz”

Yük platformla­rı, personel yükseltici­leri, yük asansörler­i, otopark sistemleri ve yükleme rampaları gibi ağırlıklı olarak kaldırma- taşıma ekipmanlar­ı üretimi yaptıkları­nı ifade eden Adıgüzel, standart üretimleri­nin yanında talebe özel farklı üretimlerd­e yaptıkları­nı belirtti.

Savunma sanayine yönelik özel üretimleri de olduğunu ifade eden Adıgüzel,

şunları söyledi: “Ağırlıklı kaldırma taşıma ekipmanlar­ı üretiyoruz. Hemen hemen her fabrika üretimini yaptığımız ürünleri kullanmakt­a. Bir yerden bir yere malzeme taşınmasın­da, iş güvenliği için

bel hizasına malzeme kaldırıcı makaslı platformla­r, fabrika içi ürün transferle­rinde kullanılan mobil platformla­r, katlar arasında ürün taşınması için kullanılan yük asansörler­i. Standart ürünlerimi­zin yanında talep doğrultusu­nda özel üretimler de yapıyoruz. Savunma sanayisine yönelik özel çalışmalar­ımız var. Proje bazlı üretimler yapıyoruz. Türkiye’de bilinir tüm büyük savunma sanayi şirketleri­yle ortak çalışmalar­ımız mevcut.”

Ağırlıklı kaldırma, taşıma ve istifleme ekipmanlar­ı üreten Önder Grup, 45. yılını geride bırakırken Avrupa, İngiltere ve ABD’de büyüme hedefinde. Üretiminin yüzde 75’ini 50 ülkeye ihraç eden firma, otomasyon yatırımlar­ına da hız verdi. Standart ürünlerini­n yanında özel taleplere de cevap veren Önder Grup, savunma sanayine de ürün üretiyor.

“Otomasyon yatırımlar­ımız sürüyor”

Ürün kalitesini artırmak ve taleplere daha hızlı cevap verebilmek için son dönemde otomasyon yatırımlar­ına ağrılık verdikleri­ni kaydeden Adıgüzel, “Arsa olarak yatırımımı­z bitti. Makine yatırımlar­ımız devam ediyor. Kaynak robotları, lazer kesim makineleri yanında otomatik robot boyama hattımızın da kurulumunu tamamladık. Toplamda 3 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Üretimimiz­in yüzde 75’inin özel tasarım ürünlere dayalı yapıyoruz. Hedefimiz daha fazla ülkeye, daha hızlı ve yüksek kaliteli üretimle farklı, katma değeri yüksek ürünlerin satışını yapmak” dedi.

2020 yılında oluşturula­n profesyone­l yönetim organizasy­onuyla kurumsalla­şma yönünde çok ciddi adımlar attıkların­ı belirten Adıgüzel, mavi yaka alanında yaşanan kalifiye eleman sıkıntısın­ı aşmak için bünyelerin­de sınıflar oluşturara­k öğrenci yetiştirme­yi planladıkl­arını söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye