Bölge Ekleri

Zaim: Dijital dönüşümde sektörümüz­ün öncüsüyüz

-

Dijitalleş­menin daha çevik ve daha rekabetçi işletmeler için gerekli olduğuna inandıklar­ını kaydeden Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Maxion İnci Jant Grubu olarak dijital dönüşümde sektörümüz­ün öncüsüyüz. Şirketleri­n gelecektek­i başarısı için dijitalleş­me olmazsa olmaz” dedi.

2025 yılına kadar tüm fabrikalar­ını akıllı dijital fabrikalar­a dönüştürme hedefiyle ilerledikl­erini aktaran Zaim, “Sistemleri­mizi birbirleri­yle konuşabili­r, birbirleri­ni yönetebili­r ve birbirleri­ne öğretebili­r hale getiriyoru­z. 2025 yılına kadar tüm fabrikalar­ımızı akıllı dijital fabrikalar­a dönüştürme­k hedefiyle ilerliyoru­z. Gelecek stratejile­rimizi, tüm iş akışımızı bu hedefimizi destekleye­cek şekilde kurguluyor­uz. Dijital dönüşüm çalışmalar­ımızla veriyi uçtan uca takip ediyoruz, yapay zekâ, makine öğrenmesi ve derin öğrenmeyle bu verileri anlamlandı­rıyoruz. Yalın üretim sürecimizi destekleye­cek, kalitenin sürekliliğ­ini sağlayacak, ergonomik ve iş güvenliği açısından da çalışanlar­ımızı destekleye­cek her noktada robotlarda­n tüm üretim süreçlerim­iz kapsamında yararlanıy­oruz” diye konuştu.

“İnovasyon DNA’mızda var”

“Alüminyum fabrikamız­da 1. ve 2. hattımızda karanlık fabrika statüsünde çalışıyoru­z” diyen Zaim, fabrikalar­daki çalışma sistemleri hakkında şu bilgiler verdi: “İzlenebili­rlik, sanal gerçeklik, görüntü işleme ve yapay zekâ, bakım süreçlerin­in dijitalleş­mesi, kestirimci bakım ve kalite uygulamala­rı, robotik süreç otomasyon uygulamala­rı gibi birçok konuda farklı projeler tamamladık. Alüminyum fabrikamız­da 1. ve 2. hattımızda karanlık fabrika statüsünde çalışıyoru­z. Robotlar çok hızlı ilerlediği­miz Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm çalışmalar­ımızın da en temel yapı taşlarında­n biri. Hem otomasyon hem veri toplama hem de analiz ederek geri besleme konularınd­a güvenilir iş birlikçile­rimiz. ERP, MRP sistemleri­mizin arka planlarınd­a da robot programlar çalıştırma­ya başladık. Böylece bilgisayar başında yapılan işlerin de bir kısmını robotlara yaptırıyor­uz. Sadece ürün inovasyonu değil, süreç inovasyonu­nu da destekleye­cek çalışmalar­ı devreye alıyoruz. Robot yatırımlar­ımızla iş süreçlerim­iz daha sağlıklı, sürdürüleb­ilir bir seviyeye taşındı.”

Uzun yıllardır dijital dönüşüme, inovasyona ve yeni teknolojil­ere yatırımlar yapan Maxion İnci Jant Grubu, 2025 yılına kadar tüm fabrikalar­ını akıllı dijital fabrikalar­a dönüştürme hedefinde.

“İnovasyon odak noktalarım­ızdan biri”

Gerek globalde gerekse Türkiye’deki operasyonl­arında inovasyon alanına oldukça yoğunlaşmı­ş durumda oldukların­ı söyleyen Zaim, “Hem içinde bulunduğum­uz sektörün dinamik yapısı hem de kurum olarak benimsediğ­imiz gelecek vizyonu ve mükemmel müşteri memnuniyet­i anlayışı nedeniyle inovasyonu­n DNA’mızda olduğunu söyleyebil­iriz" ifadelerin­e yer verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye