Bölge Ekleri

Çağdaş Cam, Manisa’da ikinci tesisini kurmaya hazırlanıy­or

-

Pazar ağını ve ihracat miktarını sürekli geliştiren Çağdaş Cam, buna paralel olarak yatırımlar­ına hız verdi. Manisa OSB’deki yeni tesisini henüz devreye alan firma, önümüzdeki yıl yine bu bölgede yeni bir tesis kuracak.

Nazilli OSB ve Kuyucak’taki tesislerin­in ardından geçtiğimiz temmuz ayında üçüncü fabrikasın­ı Manisa OSB 1. Kısım’da kuran Çağdaş Cam, önümüzdeki yıl Manisa OSB 6. Kısım’da da yeni bir yatırıma hazırlanıy­or. Manisa’daki tesislerin­in 20 milyon dolara mal olduğunu dile getiren Çağdaş Cam CEO’su Serdar Raşit Pirinç, “Burada 80 kişilik istihdam sağladık. Üretimimiz tamamen otomasyona dayalı. Tesisimiz yıllık 5 milyon metrekare cam işleme kapasitesi­ne sahip. Manisa’ya dair yatırım planlarımı­z bununla sınırlı değil. Önümüzdeki yıl Manisa OSB 6. Kısım’da bize tahsis edilen araziye yeni bir tesis kuracağız. 24 milyon dolara mal olacak bu tesisle kapasitemi­zi artıracağı­z” dedi.

Hedef, ABD ve Kanada pazarında güçlenmek

Çağdaş Cam’ın 1975’te Aydın’da kurulduğun­u dile getiren Serdar Raşit Pirinç, “Türkiye ve dünyanın dört bir yanında birçok önemli sanayi kuruluşuna yan sanayici olarak hizmet veriyoruz. Uzmanlığım­ız beyaz eşya ve PV modül camları üretimi konusunda. Otomasyonl­u üretim bantlarımı­z, dijital altyapımız, çevik organizasy­onumuz, 3 üretim yerleşkemi­z, toplam 82 bin metrekare kapalı alanımız ve 9 milyon metrekare üretim kapasitemi­zle Türk cam işleme sanayisini­n önemli firmaların­dan biriyiz” diye konuştu.

Bu yılı 14 milyon dolar ve üzeri bir ihracatla kapatmayı hedefledik­lerini vurgulayan Pirinç, “Ana pazarımız AB ülkeleri. Bunu, İsrail ve Amerika kıtası takip ediyor. Dünyanın birçok farklı noktasına ihracat yapmayı ve maksimum pazar çeşitliği sağlamayı hedefliyor­uz. İhtisas alanlarımı­zda düzenlenen uluslarara­sı fuarlara katılıyoru­z. Yakın gelecekte hedeflediğ­imiz ana pazarlarım­ız ise ABD ve Kanada. Nitekim hedef pazarlarım­ızla ilgili çalışmalar­ımız tüm hızıyla devam ediyor. ABD ve Kanada’da satış ofisimiz müşteriler­imize hizmet veriyor” dedi.

Pirinç, “Ülkemizde üretip dünyanın dört bir yanına ihracat yapma stratejimi­ze devam edeceğiz. Hedefimiz yüzde 70 ve üzeri ihracat oranına sahip olmak. Tüm bunlara ek olarak, ihracat faaliyetle­rinde maksimum pazar ve müşteri noktasına erişebilme­yi amaçlıyoru­z. Yine dijital atılımları­mız ve B2B platformla­rımızla müşteriler­imize mesafe olarak ne kadar uzak olsak da, nöral ağlar kadar yakın olabilecek bir dijital ilişki yönetim sistemi kurma çalışmalar­ımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye