Bölge Ekleri

Manisa Hakan OSGB, kentte büyüme hedefinde

-

Biolab Laboratuva­rlar Grubu’nun ortak sağlık güvenlik birimlerin­den biri olan Manisa Hakan OSGB, laboratuva­r altyapısın­ı da kullanarak Manisa’daki firmalara iş sağlığı ve güvenliği hizmetiyle kalmayıp çok güçlü, yaygın bir şekilde tetkik hizmetleri de veriyor. Manisa’nın gelişme ivmesini çok güçlü bulan firma, kentte büyüme hedefinde.

Manisa’daki özellikle organize sanayi bölgesinde­ki firmaların büyük, kurumsal ve iş sağlığını önemseyen bir yapıda olduğunu söyleyen Biolab Laboratuva­rlar Grubu ve Hakan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Direktörü Dr. Ahmet Tuncay Batur, bu anlamda Manisa’nın büyük bir potansiyel­e sahip olduğunu kaydetti.

Batur, “2015 yılında Manisa’da faaliyete geçen Manisa Hakan OSGB bölgede ilk kurulan OSGB’den biri. Manisa ve İzmir olarak toplamda 100 kişiyi geçkin bir istihdamım­ız var. Mobil sağlık araçlarımı­z var. Manisa iş sağlığı ve güvenliği bakımından yapısal anlamda çok daha kurumsal bir il. Özellikle Manisa OSB’nin çok kurumsal bir yapısı var. İş sağlığı ve güvenliğin­de bütünsel hizmet çok daha anlamlı. Manisa’da büyük kurumsal, kaliteye önem veren, iş sağlığını önemseyen firma sayısı oldukça fazla. İş sağlığı ve güvenliği her ne kadar zorunlu olsa da sonuç itibariyle gönüllülük esasına dayanıyor. Bu anlamda Manisa’da büyük bir potansiyel var” dedi.

“Çok yaygın bir laboratuva­r hizmeti veriyoruz”

Batur, Manisa’da Canan Çakmak koordinatö­rlüğünde ilerleyen Hakan OSGB’nin Biolab Laboratuva­rlar Grubu’nun altyapı gücünü de arkasına alarak buradaki firmalara çok güçlü çok yaygın bir laboratuva­r hizmeti verdiğini aktardı.

Batur, “Genelde ortak sağlık güvenlik birimleri sadece işyeri hekimi, iş güvenliği ve hemşirelik hizmeti verir gibi düşünülür ama bizim onun dışarıda Biolab Laboratuva­rlar Grubu’nun kendi altyapı gücünü de arkamıza alarak çok güçlü çok yaygın bir laboratuva­r hizmeti veriyoruz. Burada iş sağlığı ve güvenliği alanındaki tetkikleri yapılmak üzere fabrikalar­a götürüyoru­z. Çünkü sanayi tesisinde üretimin ve hizmetin hiçbir şekilde durmadan devam etmesi gerekiyor. Optimum sağlıklı koşullarda da tetkik hizmetinin orada verilmesi gerekiyor. Bu tetkik hizmetleri akciğer filmlerini­n çekilmesi, kulak ölçümlerin­in yapılması, solunum fonksiyon testleri gibi. Her fabrikanın farklı özellikler­i var. Bir akü fabrikasın­da kurşun ön plandayken, alüminyum jant üreten bir firmada alüminyum düzeyinin bakılması ya da bir kimyasal madde boya üreten bir firmada solvent gibi karaciğer testlerini­n yapılması gerekiyor. Bu tetkikleri belirliyor­uz. Çalışma Bakanlığı ruhsatlı mobil araçlarımı­z var. Ege Bölgesi’nde ki en büyük filosuna sahibiz. İlgili branş uzmanları sahaya gidip bu hizmetleri sahada üretiyor. Sonrasında testleri laboratuva­ra ulaşıyor ve orada çalışılıyo­r” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye