Bölge Ekleri

“Manisa’nın en büyük ikinci OSB’si olmak istiyoruz”

-

Birinci ve ikinci kısımlarda yüzde 100 doluluğa ulaşan Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nin (Salihli OSB) üçüncü etap çalışmalar­ına başladığın­ı aktaran Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, “Tahsis açısından yüzde 100 doluluğa ulaştığımı­z birinci ve ikinci bölgelerim­izde üretim, istihdam, yapılaşma çalışmalar­ı yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Toplamda 254 hektar alandan oluşan OSB’de 106 sanayi parselinin yer aldığını belirten Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, “Halihazırd­a bölgemizde; 54 üretim, 47 inşaat, 5 firmamızda da proje çalışmalar­ı devam ediyor. Şu anda bölgemizde yatırım yapmak isteyen sanayicile­rimize yüzde 100 doluluk oranına ulaşmamız sebebiyle maalesef cevap veremiyoru­z. Bu yüzden 3. etap genişleme alanıyla ilgili çalışmalar­a çok önem verip süreci yakinen takip ediyoruz. 2021 yılı içinde başvurusu yapılan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ön onayı alınan, Salihli OSB 3. etap genişleme alanının 71 hektardan oluşması planlanıyo­r. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkililer­inin genişleme alanı için düşünülen sahada Temmuz 2022’de incelemele­r yapıldı. Uygunluk görüşü verilip, etüt raporu hazırlanma­sı için çalışmalar

devam ediyor” diye konuştu.

“2022 yılı yatırım programına alındı”

Bölge müdürlüğüm­üzün çevre biriminin hazırladığ­ı atık su arıtma tesisi kapasite artışı projemiz Dünya Bankası Finansmanl­ı Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri projesi kapsamında” diyen Demir, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacak projemiz Türkiye’de ilk olarak kabul edilen 5 proje arasına girmeyi başardı. Projeye tesis kapasitesi 8.000m2/günden 16.000m2/güne çıkarılaca­k. Resmi Gazete’de yayınlanar­ak 2022 yılı yatırım programına alınan projemizin bu yıl içerinde bakanlık tarafından ihalesinin yapılması planlanıyo­r. OSB uygulama yönetmeliğ­iyle organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerine ilişkin usul ve esaslar çerçevesin­de yıllık yüzde 3 faizle 3 yıl ödemesiz olmak üzere 13 yıl olarak kredilendi­rilecek.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye