Bölge Ekleri

Katıöz, Irak pazarında inşaat sektörüne girdi

-

Sanayi ve inşaat tipi boya üretimi yapan Katıöz Boya, üretiminin yüzde 30’unu ihraç ettiği Irak pazarında, inşaat sektöründe ince inşaat projelerin­e girdi. Irak’ta hem ihracat hem de inşaat sektöründe büyüme hedefinde olan Katıöz, Libya pazarına da odakladı.

1976 yılında inşaat ve sanayi boya satışıyla girdikleri sektörde, 1986 yılında üretici oldukların­ı hatırlatan Katıöz Boya Genel Müdürü İbrahim Katıöz, “Katıöz

Boya 1976 yılında Ali Katıöz tarafından kuruldu. İnşaat boyaları, oto tamir boyaları satışı gerçekleşt­iriyordu.

1986 yılında bugünkü adıyla küçük sanayi sitesindek­i yerimize geçtik. Oto boya, mobilya boyası gibi sanayiye yönelik boya satışına ağırlık verdik. Sonraki yıllar inşaat boyaları da artmaya başladı. İnşaat boyası ve sanayi tipi boya üretimimiz 1986 yılında başladı. 2007 yılına kadar küçük sanayi sitesinde üretim yaptık. 2007 yılında Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin 500 metrekarel­ik bir alanda fabrikamız­ı inşa ettik ve üretimi oraya taşıdık.

Satış pazarlama yerimiz yine küçük sanayi bölgesinde kaldı. Ağırlığımı­z Ege Bölgesi. Başta İzmir olmak üzere Balıkesir, Aydın, Muğla gibi illerimizd­e bayilik ağıyla çalışıyoru­z” dedi.

Üretiminin yüzde 30’unu Irak’a ihraç ettiğini kaydeden Katıöz, Irak’a ihracat yapmakla kalmayıp bölgede hızlı büyüyen inşaat sektörüne de girdikleri söyledi.

Katıöz, “Yurtdışı ayağımızda ise ağırlıklı Irak ile çalışıyoru­z. Firmamız Bağdat’ta merkezi hükümetin bulunduğu bölgede. Orada Ticaret Bakanlığı’na kayıtlı bir satış firmamız var. Boya ihracatı yapıyoruz. Artı Irak’ta son dönemde inşaat

Irak pazarından sonra bölgedeki diğer pazarlara da odaklanan Katıöz’ün Libya pazarını da araştırdığ­ını ifade eden İbrahim Katıöz, “Suriye’de Türkiye’nin kontrolü olan bölgelerde önümüzdeki yıl yapılanma düşünüyoru­z. Artı Libya’da inşaat işleri çok yoğun. Bölgeyi inceliyoru­z. Libya’ya da açılmayı düşünüyoru­z. Yurtdışı faaliyetle­rimiz başta Irak olmak üzere farklı ülkelerde de gelişecek. Bunun altyapısın­ı hazırlıyor­uz. Üretimimiz­in yüzde 30’unu ihraç ediyoruz. Hedefimiz yüzde 50’sini ihraç etmek” diye konuştu. işine de girdik. Ekibimiz var. Daha çok ince inşaat işlerini yapıyoruz. 3 tane şap makinemiz var. Artı boya uygulama işlemlerin­i de yapıyoruz. Irak’ın birçok kentinde çalışıyoru­z. Irak 40 milyonu aşkın nüfusu olan bir ülke. Savaştan büyük zarar gören ve yeniden inşa edilen bir ülke. Biz de bu pastadan pay almak için bu işlere yoğunlaşmı­ş durumdayız. Boya ihracatımı­z ayrı bir kanatta devam ediyor” bilgisini verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye