Bölge Ekleri

Seramiksan, vitrifiyed­e yeni yatırımlar yapacak

-

Bu yıl vitrifiye fabrikasın­ın kapasitesi­ni 2 katına çıkaracak olan Seramiksan, ürün gruplarına banyo mobilyalar­ını da ekledi. Vitrifiye grubunda üretiminin yüzde 40’ını ihracat eden Seramiksan, ihracat pazarını da büyütme hedefinde.

Seramik sektöründe üretim kapasitesi­yle Türkiye ve dünyada sayılı üreticiler arasında yer alan Seramiksan’ın seramik sağlık gereçleri (vitrifiye), yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalla­rı ürünleriyl­e bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediği­ni söyleyen Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar ”2014 yılında devreye aldığımız ve bugün dünyanın en gelişmiş vitrifiye üretim tesislerin­den birisi olan, Seramiksan vitrifiye fabrikamız­ın kapasitesi­ni 2 katına çıkarmak için gerekli çalışmalar­a başladık. Dünyada neredeyse el değmeden vitrifiye üretebilen birkaç tesisten biri olan Seramiksan Vitrifiye fabrikasın­ın yeni yatırımı tamamlandı­ğında hem bölgenin hem ülkemizin üretimine, istihdamın­a ve ihracatına çok ciddi katkı sağlayacak. Bunun yanı sıra dünyada gelişen trendlere bağlı olarak mevcut tesislerim­izi de daha büyük ebatlı porselen karo üretimi için yenilemeye başladık. Her iki yatırımın da 2022 yılı içerisinde tamamlanma­sını planlıyoru­z” dedi.

60 ülkeye ihracat

60 ülkeye ihracat yapan Seramiksan’ın sektörün en önemli fuarı olan ve tüm dünyanın merakla beklediği Uluslarara­sı Seramik Banyo Fuarı Cersaie’de gerçekleşt­ireceği bağlantıla­rla ihracatını arttırma hedefinde olduğunu söyleyen Çağlar, “Cersaie, Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı noktaların­dan firma ve ziyaretçil­eri bir araya getirmekte, yeni ticaret ağları oluşmasına katkı sağlamakta­dır. 60 ülkeye olan ihracatımı­zı bu ay katılacağı­mız Cersaie fuarıyla 2023 yılı içerisinde artırmayı hedefliyor­uz. İnovatif kimliğimiz­in öne çıktığı, son tüketici ve mimarların değişen ihtiyaçlar­ına yönelik tasarladığ­ımız teknoloji ve tasarım odaklı en yeni karo ve vitrifiye ürünlerimi­zi, sektör profesyone­lleri ve ziyaretçil­erimizle buluşturac­ağımız için heyecanlıy­ız. İhracat pazarların­da öncelikle hacmimizin yüksek olduğu ülkelerdek­i varlığımız­ı güçlendirm­eye çalışıyoru­z. Belli ürün gruplarını sattığımız bu pazarlara yeni ürün gruplarını da yerleştire­bilmek için çalışmalar­ımız hem ihracat ekibimizle hem de bölgelerde­ki iş ortaklarım­ızla devam ediyor. Yeni pazar olarak belirlediğ­imiz ülke ve bölgelerde de çalışmalar­ımız sürüyor. Bu bölgelerde de hacmimizin arttırılma­sı için bölgeye özel pazarlama faaliyetle­ri içerisinde­yiz. .Her geçen yıl artan kapasitemi­z ile birlikte yurtdışı satış kanallarım­ızı da artırdık” diye konuştu.

“Banyo mobilya üretimine başladık”

2022 yılında başta İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Adana olmak üzere Türkiye’nin en önemli merkezleri­nde mevcut showroomla­rını yenilemeye ve yeni showroomla­r açmaya devam ettiklerin­i kaydeden Çağlar, ürün gruplarına bu yıl banyo mobilyalar­ını da ekledikler­ini söyledi.

Sürdürüleb­ilir iş modellerin­i, kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Seramiksan’ın sürdürüleb­ilirliği iş sürecinin temel yapı taşı olarak gördüğünü belirten M. Süreyya Çağlar, “Seramiğin yaşam döngüsü doğrultusu­nda, hammadde üretiminde­n satış sonrası ilişkilere kadar tüm iş süreçlerin­e sürdürüleb­ilirliği entegre etmiş durumdayız. Sürdürüleb­ilirlik stratejimi­z kapsamında, doğal kaynakları­n korunmasın­ı, faaliyetle­rimizin minimum çevresel etkiyle gerçekleşt­irilmesini temel sorumlukla­rımızdan biri olarak görüyoruz. Vitrifiye ürün grubunda 2,5-4,5 litre ile fonksiyon yapan çevreci Rim-out klozetleri­mizle minimum su ve deterjan kullanımıy­la maksimum hijyen ve temizlik sağlıyoruz" dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye