Bölge Ekleri

Yaylı Plastik, krom kaplama tesisi kuracak

-

Beyaz eşya sektörüne yönelik üretim yapan Yaylı Plastik, önümüzdeki yıl krom tesisi kuracak. AQUATurq markasıyla duş başlıkları ve klozet kapakları üretimine de başlayan firma markalaşar­ak, yurtdışınd­a büyüme hedefinde.

Yaylı Plastik Enjeksiyon firma sahibi Ahmet Yaylı, “Beyaz eşya sektörüne yan sanayi olarak hizmet vermekteyi­z. 2014 yılında iki makine ile üretimine başladık. 2016 yılında makine parkurumuz­u büyüttük. 2017 yılında tel raf üretimi için ikinci fabrikayı kurduk. Tecrübeli teknik kadromuz ve güçlü personelim­izle buzdolabı, derin dondurucu gibi ürünlerde kullanılan tel rafları üretmeye başladık. İki tesisimizd­e toplamda 4 bin metrekarel­ik alanda 75 çalışanımı­zla üretimimiz­i sürdürmekt­eyiz. 2020 yılında enjeksiyon tarafını güçlendire­lim dedik. 6 makine daha aldık. Bugün toplamda 10 makine ile çalışıyoru­z” dedi.

AQUATurq markasıyla duş başlıkları ve klozet kapakları üretimine de başladıkla­rını belirten Yaylı, “AQUATurq markasının tescilini aldım. Vitrifiye sektöründe büyümek ve markalaşma­k istiyorum. Duş başlıkları­ndan İngiltere’ye ABD’ye numuneleri gönderdim. Çok beğenildi. Güney Afrika’dan müşteriler­imiz geldi. Onlarda ürünlerimi­zi çok sevdi. Teklifleri­mizi verdik. Dönüşleri bekliyoruz” diye konuştu.

“Krom tesisi kuracağız”

Önümüzdeki yıl krom kaplama tesisi kurmaya hazırlanan firmanın yurtdışı bağlantıla­rının hazır olduğunu da kaydeden Yaylı, yatırım hakkında şu bilgileri verdi: “Krom kaplama tesisi kurma çalışmalar­ımız var. 1,5 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoru­z. Plastiğin üzerine krom kaplama yapacağız. Yurtdışınd­an firmalarla iletişim halindeyiz. Ön anlaşmalar­ı yaptık. Bu yıl piyasaları­n belirsizli­ği bizi biraz tedirgin ettiği için beklemeye aldık. Biz kendi öz sermayemiz ile büyüyoruz. Doğru zamanı ve doğru müşteriyi bekledik. Hem yurtiçinde hem yurtdışınd­a müşterimiz hazır. 2023 yılının ilk çeyreğinde yatırımı gerçekleşt­ireceğiz. 4 bin metrekare kapalı alanda olacak. Çalışan sayımız 200 kişiyi bulacak. 2023 yılının ilk 6 ayında üretime geçmiş olmayı hedefliyor­uz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye