Bölge Ekleri

Aydın: Turgutlu, sanayi ve tarımda çok güçlü bir noktaya geldi

-

Türkiye’de nüfus olarak 40 ilden daha büyük olan Turgutlu’da OSB’nin kurulmasıy­la sanayinin hızlı bir büyüme yakaladığı­nı söyleyen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın, ilçenin sanayi ve tarımda çok güçlü bir noktaya geldiğini söyledi.

Gediz Havzası’nın bereketli toprakları üzerinde kurulu Turgutlu’nun tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de Anadolu’nun önemli ekonomik merkezleri­nden biri olduğuna dikkat çeken Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Başkanı Faruk Aydın, “Turgutlu, İzmir Ankara asfaltı üzerinde olması, limana-havaalanın­a yakınlığı ve lojistik avantajlar­ıyla yatırımcıl­arın gözbebeği oldu. OSB’nin kurulmasıy­la sektörel çeşitlenme başladı. Turgutlu’da makine sanayi çok güçlü. Uçak, otomotiv sektörüne parça imalatı yapılıyor. Zengin bir sanayimiz var. Seramiksan gibi güçlü bir markamız var. Sanayisi ve tarımı çok güçlü olan bir bölgeyiz” dedi.

Güçlü bir şehir ekonomisin­e sahip olan Turgutlu’nun tarım ve sanayi sektörleri­ne değinen Aydın,şu bilgileri verdi:“Verimli toprakları­nda üretilen ve gıda sanayine girdi olabilme niteliği taşıyan tarım ürünleri, tarıma dayalı sanayi ilçemiz için çok önemli. Üzüm yine bölgemiz için önemli. Pamuk ekimi de son yıllarda arttı. Pamuk bir denge unsuru. Pamuk ekilmediği dönem yığılma oluyor. Bilinçsiz bir ekim yapılıyor. 2 yıl önce domates tarlada sürüldü. Havza bazlı ekimler yapılsa ürünlerin ne kadar ekileceği daha önce bilinse herkes duracağı yeri bilir. Makine, metal işleme ve toprak sanayi, bu sektörleri­n ilçeye taşıdığı gelirle hayat bulan hizmetler, finans ve inşaat da başlıca sektörleri­miz arasında. Toprak sanayi, tuğla ve kiremit boyutuyla bir miktar güç kaybetmesi­ne karşın seramik üretimiyle ve faal tuğla işletmeler­iyle hala ilçe ekonomisin­in önemli gelir ve istihdam kaynakları arasında.”

Alternatif enerji kaynakları kullanılıy­or

Oda binasının çatısına kurdukları güneş enerjisi santraliyl­e alternatif enerji konusunda ilçeye örnek oldukların­ı belirten Aydın, “TUTSO olarak ilçemizde alternatif enerji kaynakları­nın kullanılma­sı ve enerji verimliliğ­i üzerine çalışmalar yürütüyoru­z. Özellikle hizmet binamıza kurduğumuz güneş panelleriy­le elektrik üretimi yaparak bölgemizde bir ilke imza attık. Turgutlu’da ilk defa bir kurum kendi elektriğin­i kendi karşılıyor. Bunu başardık. Başkan olduğumda proje üretmek için buradayız dedik. Projeler arasından enerji üretimine öncelik verdim. Çatımız boştu. Kalkınma ajansına proje yazdık. Yüzde 50 hibe alarak çatıyı yaptık. Üstüne güneş paneli koyduk, altını da restoran yaptık" dedi

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye