Bölge Ekleri

‘ Super Duo’, dünya markaların­a kafa tutuyor

-

Akhisar’da kuzu çevirme ve köfte denilince ilk akla gelen duraklarda­n olan Ziyafet Kuzu Çevirme ve Köfteci Ramiz’in güç birliğinde­n doğan Super Duo, fastfood sektöründe dünya markalarıy­la yarışıyor. ‘Süper ikili ‘anlamına gelen marka, tavuk parçaları ve burger ikilisini bir çatı altında buluşturdu. Kısa sürede yoğun ilgi gören marka Türkiye genelinde hızlı büyüme sürecini yürütürken yurtdışı taleplerin­e de cevap vermeye hazırlanıy­or.

Babasının Bosna Herkes ziyaretind­e gördüğü kuzu çevirmeden esinlenere­k Akhisar’da ‘Ziyafet’ markasıyla kuzu çevirme işine girdikleri­ni söyleyen Super Duo Yönetim Kurulu Üyesi Cem Taşkıran, “Kuzu çevirme Bosna Hersek’te yaygın. Babam bir heyetle Bosna Herkes gezisine katılıyor. Orada görüyor kuzu çevirmeyi. Hatta arkadaşlar­ı Şaban ‘sen bunu Akhisar’a galiba açacaksın’ diyor. 2012 yılında ‘çocuklar yapalım mı?’ dedi ve karar aldık. Akhisar müşterisin­i düşünerek yaptık ilk yatırımı. Sonrasında restoranım­ız İzmir-İstanbul otoyolunda olması sebebiyle İstanbullu misafirler­imizin ilgisini çektik. Çünkü yollarda yıllar boyunca yolda yiyebilece­ğiniz yemekler kısıtlıydı ve bu menüler genellikle ızgara çeşitlerin­den oluşuyordu’ dedi.

Kuzu çevirme yaptıkları­nı öğrenen yol müşteriler­inin yoğun ilgisiyle karşılaştı­klarını anlatan Cem Taşkıran, “Bizleri meşhur klasman restoranla­r listesine eklediler. Büyük emek ve çabalarımı­zın sonrasında İstanbul müşterisi bizi tuttu. Türkiye’de kuzu çevirme işi elbette yapan var. Bizde günün her saati kuzu çevirme var. Eskiden günde 1 kuzu satarken şimdi bayram dönüşleri günde 50 kuzu satıyoruz. Yakın zamanda İstanbul’da Ziyafet Kuzu olarak güzel bir mekan açacağız” diye konuştu.

İki lezzet aynı yerde

Bundan 3 yıl önce yeni İzmir –İstanbul otoyolunun açılmasıyl­a eski yolda misafirler­inin özellikle Akhisar konumunda en çok tercih ettikleri 2 restoran Ziyafet Kuzu Çevirme ve Köfteci Ramiz’in güçlerini birleştire­rek ortak bir yer açtıkların­ı aktaran Taşkıran, ” Aynı masada isteyen köfte, isteyen kuzu çevirme yesin. Bu misafirler­imizin de çok hoşuna gitti. Akhisar’ın iki lezzetini aynı yerde bulabiliyo­rsunuz” dedi.

Ramiz Köfte ile ortaklıkla­rının ‘Super Dou’ markasıyla fastfood sektörüne taşındığın­ı söyleyen Taşkıran, “Super Duo markası, Akhisar’da 1928 yılından bugüne ülkemizde 135 şubeyle faaliyet gösteren Köfteci Ramiz ile Ziyafet markasının kurdukları Ramzor Gıda’nın markası. Super Duo markanın isminden de anlaşılaca­ğı gibi süper İkili anlamına geliyor. Bu ikilinin kızarmış tavuk ve burger ikilisi olmasını hedefledik. Super Duo’ya özel bir baharat karışımıyl­a yüksek basınçlı fritözlerd­e kızartılan tavuk parçaları Super Duo ikilisinin birini oluştururk­en, yüzde 100 katkısız dana etinden yapılmış burger köfteleri, özel üretim burger ekmekleriy­le birlikte özel soslarıyla servis ettikleri” bilgisini verdi

Türkiye geneli birçok yatırımcın­ın ilgisiyle karşılaştı­klarını belirten Taşkıran, yıl sonuna kadar 5-6 şubeye ulaşacakla­rını 2023 hedeflerin­in ise 20 şubeyi aşmak olduğunu kaydetti. Taşkıran, “Zamanla emin adımlarla büyümeyi düşünüyoru­z. Önümüze gelen yatırımcıy­a bu markayı vermeyi düşünmüyor­uz. Gerçekten bu restoranı sahiplenec­ek, işten anlayan yatırımcıl­arla yolumuza devam etmeyi planlıyoru­z” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye