Bölge Ekleri

KARADA, DENİZDE, HAVADA Kurtuluş coşkusu her yerde

-

İzmir’de kentin 100’üncü kurtuluş yıldönümü uzun yıllar unutulmaya­cak bir programla kutlanacak. Sabah Zafer Yürüyüşü ile başlayacak 9 Eylül etkinlikle­ri gün boyu devam edecek. Akşam, Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’in kurtuluşu bin 300 metrekare dev ekranlarda, artırılmış gerçeklik teknolojis­i kullanılar­ak ve 180 dansçı ile canlandırı­lacak.

İzmir’in kurtuluşun­un 100. yıldönümü büyük bir coşku ile kutlanıyor. Kutlama programlar­ında İzmir Büyükşehir Belediyesi başı çekerken, Valilik, ilçe belediyele­ri, iş dünyası örgütleri ve sivil toplum kuruluşlar­ı da çeşitli etkinlikle­r düzenliyor­lar. Karada yapılacak etkinlikle­r yanında, denizde ve havada da gösteriler gerçekleşt­irilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurtuluş coşkusunu tüm Türkiye’ye taşıyacak. İzmirliler 9 Eylül Cuma gününe Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 100.Yıl Zafer Yürüyüşü’yle başlayacak. Saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler, saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp, ardından Hükümet Konağı’ndaki bayrak töreni ile devam edecek. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.15’ten itibaren Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisi, Zeybek, Bendir Dansı, Kafkas ve İzmir Büyükşehir Bandosu da yer alacak.

Airshow nefes kesecek

Saat 15.45’de Süvari Birlikleri’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yapacağı yürüyüşten hemen sonra İzmir semaları, saat 16.15’den itibaren önce Genel Havacılık Uçakları ve İzmir Kulüpleri selamlama uçuşuna sahne olacak. Gökyüzü Hürkuş Gösteri Uçuşu, Solo Türk, Türk Yıldızları, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve selamlama ile Flyboard gösterisi ile şenlenecek. Ayrıca saat 19.00’da Deniz-Hava-Karada Zeybek- Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası 100. Yıl coşkusunu zirveye taşıyacak.

Saat 20.00’de Alsancak Limanı’ndan başlayacak Fener Alayı yürüyüşü sırasında İzmirliler, ellerindek­i Türk bayrakları­yla Kordon’u adeta “gelincik tarlasına” çevirecek.

Tarkan sahne alacak

Saat 20.30’da Türkiye’de bugüne dek sergilenmi­ş en büyük sahne şovlarında­n biri başlayacak. DJ Ersin’in alandakile­ri coşturacak performans­ının ardından Gündoğdu Meydanı’nda, 180 dansçının katılımıyl­a artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırı­lacağı interaktif tiyatral şov sahnelenec­ek. Gösteride toplam bin 300 metrekare led ekran kullanılac­ak. Bu etkinliğin ardından ünlü şarkıcı Tarkan Kordonboyu’nda konser verecek.

Kutlamalar 10 ve 11 Eylül’de de devam edecek

İzmir’de kutlamalar yarın da devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün İzmir’e geliş günü olan 10 Eylül’de AirShow gösteriler­ini sürdürecek. Saat 16.00’da Gündoğdu Meydanı’nda 100. Yıl Anı Taşı, Başkan Tunç Soyer’in katılımıyl­a yerine konulacak. 10 Eylül akşamı sevilen şarkıcılar İzmir Kültürpark Çim Alan’da, Adnan Saygun Senfoni Orkestrası eşliğinde, Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlü­ğünde İzmir türkülerin­i seslendire­cekler. 11 Eylül Pazar günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediğ­i 9 Eylül Maratonu koşulacak.

 ?? ??
 ?? ?? İzmir semaları, bugün saat
16.15’den itibaren uçuş gösteriler­ine sahne olacak.
İzmir semaları, bugün saat 16.15’den itibaren uçuş gösteriler­ine sahne olacak.
 ?? ?? Türk ordusunun İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde Gaziler, Anafartala­r ve İkiçeşmeli­k caddelerin­i takip edecek İzmirliler, 350 metre uzunluğund­aki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacak.
Türk ordusunun İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde Gaziler, Anafartala­r ve İkiçeşmeli­k caddelerin­i takip edecek İzmirliler, 350 metre uzunluğund­aki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye