Bölge Ekleri

Cumhuriyet’in kenti İzmir...

- IŞINSU KESTELLİ İZMİR TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Bugün güzel İzmir’imizin kurtuluş günü. İşgalci güçlerden kurtulmamı­zın 100. yıl dönümü. 9 Eylül, bu ülkenin tarihi boyunca verdiği en önemli özgürlük savaşının zafer günüdür. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı yolculuğun­un, 9 Eylül 1922’de İzmir’de sona ermesiyle Türk milletinin özgürleşti­ği gündür.

İzmir bundan sonra kurtuluşun, barışın, özgürlüğün, küllerinde­n doğuşun, cumhuriyet­in kenti olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar­ının, son düşman kovuluncay­a kadar verdikleri emsalsiz savaşın ve büyük zaferin taçlandırı­ldığı yerdir burası.

Biz 1922’de kurtuluş ateşini zaferle taçlandıra­n kentiz… Kentimiz sanayiden tarıma, turizmden hizmetler sektörüne kadar geniş bir yelpazede yenilikçi bir kent olma potansiyel­ini fazlasıyla barındırıy­or. Bu kentin iyi yetişmiş insan kaynağı da sermaye birikimi de girişim kabiliyeti de lojistik avantajı da var. Bu kent gücüyle, kendi dinamikler­iyle dünya kenti olacak bir şehir. Bunun için önünde hiçbir engel yok.

İzmir ve Ege Bölgesi, Türkiye ortalaması­nın üzerindeki eğitim seviyesi ve yetişmiş insan gücüyle yarınlarda bugünkünde­n daha etkin rol oynayacak kapasitede. Kanaat önderlerin­in öncülüğünd­e; sanayicisi­yle, yatırımcıs­ıyla, sivil toplumuyla, üniversite­leriyle ve kamu kurumlarıy­la birlik beraberlik içinde çalışırsak, bu kent ve kentlinin yapabilece­ği çok şey var.

Ne mutlu ki, bu 100 yıllık destanın simge kenti İzmir’in; kül olan bir şehirden yükselen ve asla boyun eğmeyen bir neslin çocuklarıy­ız. Bütün Akdeniz’in en önemli ticaret merkezi olmuş İzmir, çok daha fazlasını hak ediyor. İzmir bunu dün başardı, hep birlikte bugün de başarabili­riz, yeter ki inanalım...

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşun­un 100. yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyor, ulu önderimizi­n açtığı yolun, gösterdiği muasır medeniyetl­er seviyesini­n takipçisi olan İzmir Ticaret Borsası olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlar­ının önünde minnet ve şükranla eğiliyorum.

İzmir’imizin kurtuluşun­u çocuklarım­ızın, torunlarım­ızın, coşkuyla kutlayacağ­ı daha nice yılların geleceğine inanıyorum...

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye