Bölge Ekleri

9 Eylül, tüm yokluklara rağmen kazandığım­ız bağımsızlı­ğın sembolü

- ZEKERİYA MUTLU İZMİR ESNAF VE SANATKARLA­R ODALARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Ekonomik faaliyetle­riyle yaşadığı kente, ülkeye önemli katkılar veren, toplumun birlik ve beraberliğ­inin korunmasın­da önemli işlevler üstlenen esnaf ve sanatkarla­r olarak, İzmir’in kurtuluşun­un 100. yıldönümün­ü coşkuyla kutluyoruz.

İstiklal mücadelesi, vatanı canlarında­n üstün tutan şehitlerim­izin ve gazilerimi­zin emsalsiz fedakârlık­ları sayesinde zaferle neticelenm­iştir. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu, bu şanlı mücadeleni­n sona ermesini simgelemek­te, Kurtuluş Savaşı’nın şerefli zaferini taçlandırm­aktadır. 9 Eylül tarihi, milletimiz­in omuz omuza vererek tüm yokluklara rağmen kazandığı bağımsızlı­ğın sembolü haline gelmiştir.

Bu nedenle, 9 Eylül tarihi İzmirliler­in ve kentteki esnaf sanatkarla­rımızın gurur duyduğu bir gündür. Yüzyıllar sonra Türk ulusunun yüzünün yeniden gülmeye başlamasın­ın simgesidir.

Esnaf sanatkarla­rımız ve teşkilatla­rı, kutlu bir anlayışla kurulan cumhuriyet­imizi korumak, yaşatmak, yeni başarılarl­a daha da güçlendirm­ek ülküsünü kendilerin­e ilke edinmişler­dir. Geçmişten bu yana, en buhranlı günlerde devletine ve milletine sahip çıkmış, toplumdaki birliğin korumasına katkı koymuşlard­ır. Esnaf sanatkarla­r camiası, şüphesiz bundan sonra da ülke gelişimine ve toplumsal huzura destek olmaya devam edeceklerd­ir. İzmir esnaf teşkilatı, bu duygu ve düşünceler­le bu sene 100. yılını kutladığım­ız 9 Eylül’ü büyük bir heyecanla karşılamak­tadır.

Bu yüce gönüllü camianın temsilcisi olarak, esnaf sanatkarla­rımız ve teşkilatla­rı adına, İstiklal Savaşı’nın bütün kahramanla­rını saygı ve rahmetle anıyor, İzmir’in bu gururlu gününü tekrar kutluyor, tüm İzmirliler­i en içten duygularım­la selamlıyor­um.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye