Bölge Ekleri

Savaşçı ve güzel İzmir

- GÜLÇİN GÜLOĞLU GÜLOĞLU PLASTİK GENEL MÜDÜRÜ

Bugün, adını bir savaşçı tanrıçanın isminden (Smyrna) alan güzel İzmir’imizin yeniden vatan toprağına katılmasın­ın 100. yılı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, «Güzel İzmir” hem güzelliği hem de savaşçı ruhuyla çağlar boyu kendinden söz ettirmiş. Bugün de İzmir, Türkiye’nin dünyayla entegre olmuş, Avrupai yüzü olarak dünya markası haline gelmiştir.

Bu savaşçı ve güzel kenti kazanmak, bütün bir milletin adanmışlığ­ı ve Atatürk’ün vizyonu ile mümkün oldu. 26 Ağustos 1922’de Türk Ordusu tarafından Afyon Kocatepe’de başlatılan “Büyük Taarruz”, 9

Eylül’de “İzmir’in Kurtuluşu” ile sonuçlanmı­ş, “Büyük Zafer” kazanılmış, “Milli Mücadele” sona ermiş, o tarihten sonra “9 Eylül” Türk milleti için kurtuluş ve bağımsızlı­ğın simgesi olmuştu. İzmir, 3 yıl, 3 ay, 24 gün süren düşman güçlerinin işgalinden sadece 15 günde kurtulmuşt­u. Atatürk, 9 Eylül 1922 Cumartesi günü saat 18:00 sıralarınd­a Belkahve’ye gelmiş; Kadifekale’de şanlı bayrağımız­ın onurla dalgalandı­ğı Belkahve’de bir incir ağacının altında oturmuş, İzmir’imizi bu tarihi günde uzun uzun seyretmiş; “Bu güzel şehre bir şey olsaydı, çok üzülürdüm” sözüyle de sevgisini belirtmişt­ir.

Her geçen gün değerini daha iyi anladığımı­z güzel ülkemizin ve ülkemizin incisi güzel İzmir’imizin kurtuşunun 100. yılı kutlu olsun. Güloğlu Plastik olarak bu savaşçı, güzel İzmir’e yakışır bir şekilde, hem kentimize hem de ülkemize ekonomik kalkınma ve çevreci vizyonumuz­la hizmet etmeye devam edeceğiz.

Nice mücadele ve güzellik dolu yüz yıllara!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye