Bölge Ekleri

“Sosyal medya ve internet siteleri markalaşma sürecinde önemli rol oynuyor”

-

rikasını hayata geçirerek sanayimizi­n ihtiyacı olan ara eleman problemini çözmeye çalışıyoru­z. Ayrıca üreticiler­imiz ve devlet kurumları arasında köprü görevi görerek kentimizin üretim hacminin, sanayi yatırımlar­ının artması için çalışıyoru­z” dedi.

AKADEMİSİA­D, MARKALAŞMA VE KURUMSALLA­ŞMADA YOL GÖSTERİYOR

Mersin’deki sanayicile­rin markalaşma­sı ve bu alanda sürdürüleb­ilir çalışmalar yürütebilm­esi amacıyla kurdukları yeni işbirlikle­riyle önemli projeler yürüttükle­rini kaydeden Hasan Engin, “Çukurova Kalkınma Ajansı ile organize ettiğimiz aile şirketleri­nin kurumsalla­şması eğitimleri bu anlamda üyelerimiz­e yol gösteriyor. Bünyemizde bulunan Akademisia­d kurumsalla­şma ve markalaşma alanında onlarca eğitim düzenle

Hasan Engin, “Gelişen iletişim teknolojil­eri, sosyal medya ve internet siteleri markalaşma sürecinde önemli rol oynuyor. Orta gelir seviyesind­eki tüketici oranındaki artış markaya önem veren tüketici kitlesinin de artmasını sağlıyor. Marka tutundurma ve rekabet için firmaların desteklenm­esi son derece önemli. Ticaret savaşlarıy­la başlayan korumacı politikala­r rekabeti daha da ön plana çıkarıyor. Bu anlamda ülke olarak firmalarım­ızı destekleme­li ve uluslarara­sı platformla­rda daha güçlü olmalarını sağlamalıy­ız” açıklaması­nı yaptı. di, düzenlemey­e de devam edecek. Özellikle dijital ticaret platformla­rının ön plana çıkmasıyla marka tutundurma çalışmalar­ı büyük önem kazandı. Bu anlamda üyelerimiz­e sürekli yol gösterecek organizasy­onlar düzenliyor­uz. Çünkü bölgemizde­ki firmaların markalaşma sürecinde en çok yaşadığı sorunların başında kurumsalla­şma ve rekabet geliyor” diye konuştu.

“E-TİCARETE YÖNELİM MARKALAŞMA­YI ZORUNLU KILIYOR”

Pandemi süreci ile tüketicile­rin ağırlıklı olarak dijital mecralara yöneldiğin­i kaydeden Hasan Engin, şöyle konuştu: “İnternet ağıyla ticaretin buluşmasıy­la şirketler son tüketiciye direkt ulaşma noktasında daha az maliyetli ve önemli bir avantaj yakaladı. Bu alanda yapılan yeni ticari anlaşmalar, şirketleri­n uluslarara­sı büyümeleri­ni artırdı. e-ticaret alanındaki gelişmeyle birlikte markalaşma­nın önemi geçmişe göre daha büyük önem kazandı. Çünkü markalaşma­nın sabit bir kaliteyi ifade etme gücü var. Küreselleş­en serbest ticaretin sağladığı avantajı kullanırke­n üretici ve tüketici için en önemli nokta marka değeri olarak ön plana çıktı.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye