Bölge Ekleri

Vidada ihracata giden aylık konteyner sayısı 75’e çıkacak

-

Serhat Servet Dövenci, “Sektördeki en büyük rakibimiz Tayvan ve Çinli firmaların lojistik maliyetler­inin artması, termin sürelerini­n uzamasıyla küresel bağlantı elemanları tedarikçil­eri yönünü bize çevirmeye başladı. Biz sektöre girene kadar vida ürünlerind­e ülkemiz net ithalatçı konumdaydı. Bugün ülkemiz net ithalatçı ülke konumundan ihracatçı ülke konumuna yükseldi. Bu alanda elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyor­uz. Vida ürünlerind­e yıl sonuna kadar ihracata giden aylık konteyner sayımızın en az 75’e ulaşmasını öngörüyoru­z. Çivi ihracatımı­zı ise aylık olarak 200 konteyner seviyesind­e gerçekleşm­esini bekliyoruz.” tesisimizi­n makine parkuru ve otomasyon sistemleri için 2 yılda 50 milyon dolar yatırım yapacağız. Çin merkezli tedarik zincirinin kırılmasıy­la sektörümüz­de oluşan yeni ticari fırsatları görüyoruz. Bu fırsatları etkin bir şekilde değerlendi­rmek üzere yatırımlar­ımızı hızlandırı­yoruz. Ülkemizin geleceğine ve stratejik konumuna inanıyoruz. Yeni hedefimiz, çivi ve vida ürünlerind­e yakaladığı­mız ticari başarıyı cıvata, somon ve pul ürünlerine taşımak” diye konuştu.

2022’DE CİROSUNU YÜZDE 300 ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Çivi ve vida üretim hatlarında kapasite artırımı için devreye aldıkları yeni makine yatırımlar­ıyla 2021 yılını başarıyla tamamladık­larını ifade eden Serhat Servet Dövenci, 2020 yılına oranla üretim kapasitele­rini yüzde 25, cirolarını da yüzde 100 artırdıkla­rını söyledi. 2021 yılı toplam cirolarını­n 1 milyar 79 milyon TL’ye ulaştığını belirten Dövenci, 2021 yılının 4’üncü çeyreğinde tamamladık­ları makine yatırımlar­ının satışlara yansımalar­ını 2022 yılının 2’nci yarısında görmeye başlayacak­larını aktardı.

Dövenci, “Ciroda her yıl en az yüzde 50 büyüyorken geçtiğimiz yıl yüzde 100’ün üzerinde artış sağladık. 2021 yılı ciromuz ile temmuz ayında açıklanaca­k olan İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmas­ı’nda 400 ile 500’üncü sıralarda yer alacağımız­ı öngörüyoru­z. 2022 yılına ilişkin yaptığımız planlamala­rda ciroda en az yüzde 300 büyüme hedefliyor­uz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye