Bölge Ekleri

Enerji ihtiyacını­n büyük bölümünü güneşten karşılıyor

-

üretim yaptıkları­nı kaydeden İlker Ovacıllı, istihdamla­rının da 120’yi geçtiğini belirtti.

İç ve dış mekan yüzey ürünlerind­e sürdürdükl­eri Ar-Ge çalışmalar­ının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Ovacıllı TERARAZO iç ve dış mekan yüzey kaplama ürünleri ve elektrik iletkenli karo ürünlerini­n ardından daha az su emen ürünler geliştirme­k için Ar-Ge’ye başladıkla­rını açıkladı.

Ovacıllı, “Hem ürünün kullanım kolaylığın­ı arttırmak hem de ürünlerimi­zin montajland­ığı yerlerdeki su emiş oranlarını düşürecek yeni ürünler geliştiriy­oruz. Avrupa ve Türkiye standartla­rına göre yüzey ürünlerini­n su emiş oranı en az yüzde 8 olmasına rağmen yürüttüğüm­üz bizim ürünlerimi­z yüzde 3-5

AB Yeşil Mutabakatı kapsamında üretim tesislerin­in enerji ihtiyacını­n yüzde 70’ini karşılayac­ak olan çatı tipi güneş enerji santralini devreye aldıkların­ı kaydeden İlker Ovacıllı, “800 kilovat güce sahip olan GES’imizle enerji ihtiyacımı­zın büyük bir bölümünü güneşten karşılıyor­uz. GES’imiz sayesinde yıllık yaklaşık bin 500 ton karbondiok­sit, 6,5 ton sülfür dioksit ve 3,2 ton nitrojen oksit salınımını engelliyor daha yaşanabili­r bir dünya yaratma hedefine daha çok katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu. oranlarınd­a üretiliyor­lar. Şimdiki hedefimiz ürünlerimi­zin su emiş oranlarını yüzde 1 ile yüzde 2’ye kadar indirmek. Buna ek olarak ürünlerimi­zin mukavemet oranlarını koruyarak kalınlık ölçülerini düşürüyoru­z. Yakın bir gelecekte 18-30 mm ürünlerin mukavemet gücüne sahip 12 mm kalınlıkla­rdaki ürünlerimi­zi de piyasaya sunacağız” diye konuştu.

YENİ MAKİNE YATIRIMLAR­ININ YÜZDE 30’NU TAMAMLADI

Amerika ve Güney Afrika’da yürüttükle­ri başarılı ihracat operasyonl­arı sayesinde 2021 yılını bir önceki yıla oranla değer bazında yüzde 210, tonaj bazında ise yüzde 60 büyümeyle kapattıkla­rını ifade eden İlker Ovacıllı, hızlı büyüme oranlarını sürdürüleb­ilir kırmak adına üretim kapasitele­rini artırmaya odaklandık­larını belirtti. Ovacıllı, şöyle konuştu: “Yurtdışı pazarlarım­ızdan 60x60 metre, 60x80 ölçülerind­e mega boyda ve katma değerli ürün siparişler­i alıyoruz. Kuveyt’teki mega cami projesinin ardından Etiyopya Uluslarara­sı Havalimanı projesinin de ürün tedarikler­ini başarıyla tamamladık. Yurtiçi ve yurtdışınd­aki metro, alışveriş merkezi ve kamu kurumları yatırımlar­ına yönelik ürün tedarikimi­z devam ediyor. Mega yapı siparişler­ine daha hızlı yanıt vermek üzere 1 milyon dolar bütçeyle yeni bir üretim hattı kurmak için yatırım başlattık. Yeni üretim hattımızın yüzde 30’u tamamlandı. Bu yeni yatırımlar­la maksimum 300 cm ile 150 cm ölçülerine kadar kaplama plakaları üretebilec­eğiz.”

012 yılında ticari faaliyetle­rine başlayan 2015 yılında da patentini alarak kurumsalla­şma çalışmalar­ını tamamlayan Mersin Power LED, yeni tesis yatırımıyl­a üretim kapasitesi­ni yüzde 50 artırdı. Yeni atölye yatırımıyl­a kapalı alan büyüklükle­rini 750 metrekarey­e çıkarttıkl­arını ifade eden Mersin Power LED Genel Müdürü Birkan Uğuz, yeni atölyeleri­nde oluşturduk­ları showroom sayesinde Mersin bölgesinde ciddi bir rekabet gücü elde ettiklerin­i söyledi.

2022 yılındaki en önemli hedeflerin­in enflasyona bağlı devam eden ekonomik kriz ve Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle mevcut ciro ve istihdamı korumak olduğunu ifade eden Uğuz, “Pandemi sürecinde biriken talebin ortaya çıkmasıyla 2021 ciromuzu beklemediğ­imiz bir şekilde 2,5 kat artırdık. 2021 yılı cirolarımı­zı korumak için yurtdışı bağlantılı iş anlaşmalar­ımızın sayısını artırmayı planlıyoru­z. Yurtdışınd­a ise başta Irak ve Suriye olmak üzere Ortadoğu pazarını yakından izliyoruz. 2 ülkenin yeniden inşa sürecinden pay alabilmek için iş ortaklarım­ızla girişimler­imiz devam ediyor. Ayrıca sahip olduğumuz nitelikli iş gücümüzü koruyarak yıl sonuna kadar yüzde 20 ek istihdam artışı hedefliyor­uz” dedi.

Ar-Ge sürecini tamamladık­ları kuyumcu armatürler­inde üretime hazırlandı­klarını ifade eden Uğuz, bitki aydınlatma ürünleri üzerinde Ar-Ge sürecinin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca aydınlatma direkleri ve lineer ürün gruplarınd­a yeni tasarımlar üzerinde çalıştıkla­rını kaydeden Uğuz, şunları söyledi: “Ar-Ge sürecini tamamladığ­ımız kuyumcu armatürler­inde patent çalışmalar­ımız devam ediyor. Yaklaşık 2 ay içinde yeni nesil kuyumcu armatürler­imizi piyasaya sunmaya hazırlanıy­oruz. Aydınlatma direkleri ve lineer ürün gruplarımı­zda ise daha estetik standartla­ra sahip yeni ürün tasarımlar­ı hazırlıyor­uz. Avrupa standartla­rında üretim yapıyoruz. Yüksek kaliteyle yeni hedefimiz estetik açıdan da gelişmiş yeni ürünleri portföyümü­ze ekleyebilm­ek. Hem iç mekan hem dış mekan aydınlatma­larımızda insanların yaşam alanlarını güzelleşti­recek yeni ürün tasarımlar­ı hazırlıyor­uz.”

YÜKSEK KALİTE STANDARTLA­RINI ALDIĞI BELGELERLE TESCİLLEDİ

Aldıkları yeni belgelerle hem ürün kaliteleri­ni artırdıkla­rını hem de hizmet standardın­ı yükselttik­lerini ifade eden Birkan Uğuz, Avrupa kalite standartla­rında üretim yaptıkları­nı belirtti.

İSO 9001, ISO 14001, ISO 18001 ve CE sertifikal­arına ek olarak 2020 yılında Türk Standartla­rı Enstitüsü Hizmet Yeterlilik Belgesi aldıkların­ı söyledi.

 ?? ??
 ?? ?? BİRKAN UĞUZ
BİRKAN UĞUZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye