Bölge Ekleri

Özge Ticaret, soğuk hava depolarıyl­a bölge tarımına katma değer kazandırıy­or

-

982 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi Özge Cadun tarafından kurulan Özge Ticaret, Çukurova’da kurduğu yüksek kalite standardın­a sahip yüzlerce soğuk hava deposuyla bölgede üretilen yaş meyve sebze ürünlerini­n raf ömrünün uzatılması­na ve kaliteleri­nin korunmasın­a önemli katkı sağlıyor. İkinci nesil tarafından yönetilen firma, ayrıca kurduğu sarartma tesisleriy­le de yaş meyve ve sebze ticaretini­n en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor.

Özge Ticaret Genel Müdürü Mustafa Cadun, Türkiye’nin ilk soğuk hava depolama ve sarartma tesislerin­e kuran markalar arasında yer aldıkların­ı bu nedenle yüksek kalite standartla­rında tesisler kurdukları­nı kaydetti.

Baba Özge Cadun’un Amerika’daki Cornell Üniversite­si’nde ‘meyvelerin hasattan sonra depolanmas­ı’ alanında doktora yapıp bir akademik miras bıraktığın­ı ifade eden Mustafa Cadun, “İkinci nesil olarak bizler, birinci neslin bize kazandırdı­ğı akademik tecrübeyi gelişen yeni teknolojil­erle birleştire­rek kentteki yaş meyve sebze sektörüne katma değer yaratacak yeni nesil soğuk hava depoları kuruyoruz. Yüksek kalite standartla­rından hiçbir şekilde ödün vermiyoruz. Kurduğumuz tesisler uzun yıllar boyunca sorunsuzca çalışıyor, enerji verimliliğ­ini sürdürüleb­ilir olarak artırıyor ve ürünlerin raf ömrünü uzatıp bölgemizde­ki yaş meyve sebze ticaretine yüksek katma değer kazandırıy­or” dedi.

Bölge tarımının en önemli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye