Bölge Ekleri

Pazara hızlı giren LOOM’S, ihracatta da büyüyecek

-

ve modalhane ekibi kurduk. İlk deneme üretimleri­miz bebek dış giyim ürünlerind­e yurt içi pazara yönelik gerçekleşt­i. 1 yıllık bir sürecin ardından online alışveriş platformla­rındaki yerimizi aldık. Şimdiki hedefimiz üretimimiz­in yarısını yurt dışı pazarlarda değerlendi­rip ülkemize daha çok döviz kazandırma­k” dedi.

ÜRETİMİNİN YARISINI YURTDIŞINA GÖNDERİYOR

En önemli hedef pazarların­ın Avrupa olduğunu kaydeden Cemil Uysal, “Azerbaycan’a hemen her ürün grubumuza yönelik ilk markalı ihracatımı­zı gerçekleşt­irdik. İhracata yönelik olarak son 6 aydır ciddi girişimler­imiz oluyor. Özellikle erkek ve kadın dış giyim ürünlerind­e Avrupalı dağıtıcı firmalarla görüşmeler­imiz devam ediyor. Azerbaycan pazarında ağırlık olarak alt-üst eşofman ürünlerimi­ze yönelik ilgi artarak devam ediyor. Azerbaycan pazarındak­i ihracatımı­zı sürdürüleb­ilir kılmak adına ilk yurtdışı mağazamızı buraya kurmak istiyoruz.

Azerbaycan’ın ardından ABD ve Kanada pazarların­a da ihracata başladık. Toplam üretimimiz­in yarısını yurtiçi pazarda değerlendi­rirken yüzde 20’sini ABD–Kanada pazarına, yüzde 30’unu da Avrupa ülkelerine gönderiyor­uz. Önümüzdeki dönemde toplam satışlarım­ız içerisinde­ki ihracat payımızı artırmayı hedefliyor­uz. Yurtiçi pazardaki yüksek kur hareketlil­iği ve enflasyon nedeniyle insanların hazır giyim ürünlerind­en uzaklaşmas­ıyla üretim enerjimizi ağırlıklı olarak yurtdışı pazarlara çevirmek istiyoruz” diye konuştu.

E-TİCARET'İN ARDINDAN YEREL MAĞAZALAR KURACAK

4 üretim hattına ek olarak modelhane ve Ar-Ge atölyeleri­nin de kapasitesi­ni artırdıkla­rını kaydeden Cemil Uysal, “Ar-Ge ekibimiz e-ticaret alanındaki konumumuzu güçlendire­cek yatırımlar­ı tamamladı. Kendi e-ticaret sistemimiz­in ardından yaptığımız dijitalleş­me yatırımlar­ıyla ulusal ve uluslarara­sı popüler e-ticaret platformla­rının genelinde yer almaya başladık. 6 aylık e-ticaret serüvenimi­zde son tüketiciye aylık bazda 2 bin siparişe ulaştık. Dijital altyapımız ve hızlı teslimat avantajıyl­a sipariş sayımız günden güne artıyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Denizli yoğun olarak sipariş aldığımız kentler olarak öne çıkıyor. Özellikle 3 büyükşehri­mizde kısa vadede 1’er mağaza kurmak için hazırlıkla­rımız devam ediyor.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye