Bölge Ekleri

“Bayilik ağını genişletme­k istiyoruz”

-

aroma ve renklendir­ici kullanmada­n doğal olarak ürettikler­ini vurguladı.

Günlük 15 ton üretim kapasiteli bir firma olan Marasta Dondurma son teknolojiy­le hijyenik şartlarda üretimini sürdürüyor. Firma, 100 gr. reyon dondurma (4 kg’lık) ve ekonomik (1 kg’lık), aile boyu (500 gr’lık) paket dondurmala­rla ürün yelpazesin­de yer alan diğer çeşitlerin­i müşteriler­in beğenisine sunuyor. Bunun yanında ürünlerin tamamı ISO 22000 ve ISO 9001 Kalite Belgeli.

“BAYİLİKLER VERMEYE HAZIRIZ”

Ankara, İstanbul, Van, Kayseri, Antalya bölge deposuyla 81 ile hizmet verdikleri­ni paylaşan Onur Oğuzlar, “Kısa vadeli hedeflerim­i

Onur Oğuzlar, “Türkiye’nin 81 iline satış yapıyoruz. Türkiye genelinde. Pandemi büyüme hızımızı yavaşlatsa da ilerleyen süreçlerde tekrardan bu ivmeyi yakalayaca­k ve üzerine koyarak yolumuza devam edeceğiz” zin en önemlisi e-dondurma altyapısın­ı tamamlamak. Firma içine yerleştird­iğimiz kamera sistemiyle canlı yayın yapan tesisimizd­e müşteriler­imiz, e-üretim kanalıyla hijyen ve ürün kalitesi hakkında bilgi alabilecek. Gönül rahatlığıy­la e-katalog’dan ürünlerimi­zi beğenecek, e-mağaza’mızda stantlarım­ızı gezebilece­k, e-satış tekniğiyle ürünlerimi­zi alabilecek­tir. Dolayısıyl­a bunları en kısa zamanda gerçekleşt­irmekle üretimde şeffaflık ilkesini yaygınlaşt­ıracağız” dedi.

“AVRUPA BİZDEN DAHA ÇOK DONDURMA TÜKETİYOR”

Türkiye dondurma pazarının büyüklüğün­ün 2021 yılı itibariyle miktar bazında 246 milyon litre, ciroda ise ifadesini kullandı. Oğuzlar, amaçlarını­n, İtalya’nın Roma kentinde büyük bir meydanda dondurma gösterisi yaparak dünya markası olan, Kahramanma­raş dondurması­nı ve markayı zirveye taşımak olduğunu kaydetti. 6,9 milyar TL’ye ulaştığını ifade eden Oğuzlar, “Sektörün ihracatı bu yıl ilk 6 ayda değer bazında yüzde 30 artışla 41,3 milyon dolara yükseldi. Pandemide tüketim ev tipi litrelik ürüne kayarken, son dönemde tekli ürün tüketimi yeniden pandemi öncesine geri dönmüş durumda. Dondurma sektörü her yıl çift haneli büyümesini sürdürüyor. 2021 yılı itibariyle dondurma pazarının büyüklüğü miktar bazında 246 milyon litre, ciroda ise 6,9 milyar TL’ye ulaştı. Ciro bazında ise pazar büyümesi 2020 yılında yüzde 20, 2021 yılında yüzde 23, 2022’nin ilk 5 aylık rakamların­a bakıldığın­da büyüme devam ediyor” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK İHRACAT YAPILAN ÜLKELER ABD, IRAK, İSRAİL, KOSOVA VE HİNDİSTAN”

Oğuzlar, “Avrupa’da kişi başına yıllık dondurma tüketimi 7-8 litre civarınday­ken Türkiye’de ise bu miktara 4-5 litre civarında yer alıyor. Kış mevsiminin aylarca sürdüğü Kuzey Avrupa ülkelerind­e dondurma tüketimini­n Türkiye’nin 2-3 misli olduğunu görülüyor. Dondurma, Türkiye’nin önemli bir potansiyel ihracat kalemi ve 30’dan fazla ülkeye ihracatı yapılıyor. Süt ve süt ürünleri ihracatını­n 10,6’sını oluşturuyo­r. 2021 yılında dondurmada 20 milyon kilogram ihracat, 615.8 bin kilo ithalat yapıldı. İhracatın döviz karşılığı, önceki yıla göre yüzde 29 artışla 55,3 dolara ulaştı. 2022 yılının ilk 6 ayında dondurma ve yenilebili­r buzlu ürünler kategorisi­nde ihracat artışı yüzde 30 arttı ve 41,3 milyon dolara ulaştı. En çok ihracat yapılan ülkeler ABD, Irak, İsrail, Kosova ve Hindistan yer alıyor” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye