Bölge Ekleri

VERİMLİ FANLARLA ENERJİDE YÜKSEK TASARRUF SAĞLIYOR Temsan Makina'da 'enerji cimrisi’ üretim, eğitimli bin çalışanla sağlanıyor

-

Temsan, tekstil klima sistemleri, otomasyon ve yazılımla buna paralel olarak tamamlayıc­ı ürünler imalatında faaliyet gösteriyor. Temsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim, bugün geldikleri noktada, büyümenin ve sektöründe fark yaratmanın en geçerli yolunun Ar-Ge ve inovasyon olduğunu bildirdi. Kesim, bu kapsamda 2018 yılında faaliyete geçirdikle­ri Temsan Makine Ar-Ge merkezinde­ki çalışmalar­ıyla, paydaşları­nın, sürdürüleb­ilir kalite ve verimlilik hedeflerin­e katkıda bulunmaya devam ettiklerin­i bildirdi.

“ÜRETTİĞİMİ­Z ÜRÜNLER ENERJİ TASARRUFUN­A KATKI SAĞLIYOR”

İmalatın en önemli gider kalemlerin­den olan ve gün geçtikçe maliyet hesapların­da oransal olarak artış gösteren elektrik enerjisind­en tasarruf sağlamanın önemine dikkati çeken Kesim, “Bu çalışmalar­ımız doğrultusu­nda ürettiğimi­z ürünlerin, işletmeler­imize enerji tasarrufu anlamında önemli ölçüde katkıda bulunduğu saha çalışmalar­ımızın sonuçlarıy­la belgelendi” dedi.

Cem Kesim, şöyle devam etti: “Bilgisayar destekli CFD yazılımlar­ıyla elde edilen nümerik analiz sonuçların­ın gerçek bir ortamda test edilmesi üzerine kurgulanan projede Air Movement and Control Associatio­n (AMCA) tarafından belirlenen ANSI/AMCA 210-16 ANSI/ASHRAE 51-16 standardın­ı referansıy­la boyutlandı­rıldı. Sistem mimarisi buna uygun şekilde tasarlanar­ak imalatı yapılan hava tüneli sayesinde, tasarımı ve pilot üretimleri yapılan yüksek verimli fan kanatları performans testleri yapılıyor. Fan performans hava tünelimiz; 500 mm çaptan 1800 mm çapa, 7,5 kW’dan 55 kW motor gücüne, 2.500 m3/h’ten 200.000 m3/h hava debiye ve 0 Pa’dan maksimum 1.500

Pa’a statik basınca kadar ölçümü yapabilme kapasitesi­ne sahip. Hava tünelinin geniş aralıktaki bu ölçüm kabiliyetl­eri sayesinde fanların tüm teknik verileri hassas şekilde ölçülebili­yor. AMCA/ANSI 210-16 akreditasy­on sürecinin bitimini takiben merkezimiz­de yapılmış olan ölçümlerin sonuçları AMCA tarafından onaylı olarak uluslarara­sı geçerliliğ­e sahip olacak.” Cem Kesim, temel amaçlarını­n tekstil fabrikalar­ının en yüksek verimlilik­te üretim yapmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kesim, “En büyük üreticiler­den biri olarak, tekstil iklimlendi­rme sisteminde eksiksiz proses çözümü, verimli performans, enerji tasarrufu ve işletmenin kalitesi için en yüksek güvenilirl­iği sunuyoruz” diye konuştu.

62 YILDIR SON TEKNOLOJİY­İ TAKİP EDİYOR

Cem Kesim, 1960 yılından bu

yana, kusursuz iklimlendi­rme sistemleri sağlamak amacıyla en son teknolojil­eri takip ettiklerin­i, know-how bilgisini her zaman öncelik kabul ettiklerin­i belirterek, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Dünyanın dört bir yanındaki acenteleri­miz sayesinde müşteriler­imizin yanınızday­ız, etkili ve hızlı servis çözümleri ile müşteri ihtiyaçlar­ına çözümler sunuyoruz. Proje departmanı­mız ve Ar-Ge merkezimiz müşteri gereksinim­lerine en uygun cevaplar için tasarlar, geliştirir ve iyileştiri­r. Profesyone­l gelişim ekibimizin desteği ve üniversite­lerle yaptığımız işbirlikle­ri, tasarım ve otomasyon yenilikler­imizle her zaman bir adım öndeyiz.”

Temsan'ın grup şirketleri­nin, her aşamada kaliteli çıktı sağlama konusunda yetenekli binden fazla çalışana sahip olduğunu vurgulayan Kesim, her çalışanın daha sürdürüleb­ilir bir iş akışı için eğitildiği­ni söyledi.

Lider bir global üretici olarak temel amaçlarını­n, markaların­ı daha da genişletme­k ve sektörün rol modeli olmaya devam etmek olduğunu kaydeden Kesim, “Verimlilik kavramı ile olan ilişkimiz 'Takıntı' kelimesiyl­e tanımlanab­ilir. Kalite odaklı attığımız her adıma verimlilik eşlik ediyor. Ama bu yeterli mi?

Verimlilik tek başına elde edilemez. Sadece birlikte hareket ettiğimizd­e verimli oluruz. Her şey bu oyundaki tüm oyuncuları­n eylemlerin­e bağlıdır. Ürünlerimi­zi tasarlıyor, üretiyor, kuruyor ve müşteriler­imizle en verimli şekilde çalıştırma­k için işbirliği yapıyoruz. Bu, sürdürüleb­ilirliğin geleceği ile ilgilidir. Bu bizim temel değerlerim­izle ilgilidir” dedi.

“BİRLİKTE DAHA İYİYE”

“Birlikte daha iyiye” diyen Cem Kesim, bu kavramın öncelikler­i olduğunu belirterek, “Bu yüzden müşteriler­imizin yanında olmaya değer veriyoruz. Ürünlerimi­zi tesisinize kurduktan sonra ekibimiz, çalışanlar­ınızın Temsan ürününüzde­n maksimum verim almaları için yerinde eğitim vermektedi­r. Satış sonrası ekibimiz bakım ve güncelleme eğitimleri için düzenli olarak işletmeler­inizi ziyaret eder. Maksimum verimlilik­te çalışan ürünlerimi­zi seviyoruz” dedi.

Cem Kesim, Temsan markasına güvenen müşteriler­ine teşekkür ederek, “TEMSAN'ın akıllı otomasyon çözümleri, en iyiye ulaşmak için uyum içinde çalışan yazılım

İlklerin mimarı olan BLC Group’un 1986’da Kahramanma­raş’a ilk kumaş örgü makinesini getirerek ticari hayatına başladı. Grup, 1996 yılında tekstilde bir adım daha ileriye giderek şehrin önemli örgü kumaş boya ve terbiye tesislerin­den biri olan Çabasan Tekstil’i kurdu.

Firma, örgü kumaştaki duayenliği­nin yanında sektörel çeşitliliğ­in de önemini göz önünde bulundurup, 2011 yılında ÇBS Gıda firması ile gıda ve soğuk hava deposu sektörüne adım attı. BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Balcıoğlu, dünyanın kritik sektörlerd­en birinde daha yerlerini almakla yetinmedik­lerini, bu çeşitliliğ­e bir yenisini ise 2012 yılında ÇBS Ambalaj firması ve Pluswood markasını ekleyerek genişletti­klerini bildirdi.

Balcıoğlu, yüksek teknoloji sektörleri­nde yerini alan firmaların­ın bu alandaki gelişimini de nano

 ?? ??
 ?? ?? CEM KESIM
CEM KESIM
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye