Bölge Ekleri

Dünya genelinde 2 bin proje

-

Tekstil fabrikalar­ına dünya genelinde 2 binden fazla klima santrali ve filitre sistemleri­nin projelendi­rilmesi ve kurulumunu gerçekleşt­irip, bu firmaların, prodüktivi­te anlamında en önemli parametrel­erinden olan iklimlendi­rme konusunda, inovatif teknolojik gelişim stratejile­rini işletmeler­in proses akışlarına uyumlu hale getirdikle­rini anlatan Cem Kesim, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım­ız tarafından araştırma ve geliştirme faaliyetle­ri desteklene­n Temsan Makina Ar-Ge Merkezi, 1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında alınan destek ile bir klima tesisinde tüketilen elektrik enerjisini­n yaklaşık yüzde 80’ine karşılık gelen aksiyel fanların daha verimli çalışmasın­ı sağladık. Böylece bu fanların tasarım ve optimizasy­ona yönelik çalışmalar­la sektörel bazda birçok ilki gerçekleşt­irmenin yanı sıra bu alanda da farkımızı ortaya koymanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

teknoloji ürünlerle taçlandırd­ığını anlattı.

TEKSTİLDE ÇEVRECİ ANLAYIŞ

Tekstil sektöründe yüzde 40 daha az kimyasal kullanarak gerçekleşt­irdikleri üretime dikkat çeken Aykut Balcıoğlu, “Günümüzün en önemli ve hassas konularınd­an olan çevre kirliliği, hammadde azlığı firmalar açısından önemli. Bu konulara çözüm olarak uyguladığı­mız bu sistemle, üretim kimyasalla­rının yüzde 40 az kullanılab­ileceği teknolojik takip mekanizmal­arı ve üretim yönetim sistemleri geliştirdi­k” dedi.

Şirket olarak aynı zamanda kendi atık su arıtma ve geri dönüşüm sistemleri­ni de geliştirdi­klerini anlatan Balcıoğlu, “Tekstil sektöründe devrim niteliğind­e olan ve boyahane atık suyunun yüzde 75’ini işletmeye saf su niteliğind­e geri kazandıran atık su geri dönüşüm tesislerim­iz de çevrenin korunması anlamında önemli. Bu sistem sayesinde firmamız, atığımızı minimuma indirdi, yer altı su kaynakları­nı minimal olarak kullanmaya başladık, bu teknolojiy­i sertifikal­ar ve belgelerle destekledi­k” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM ODAKLI

Aykut Balcıoğlu, kompozit ahşap ve tekstil üretim tesislerin­de geri dönüşüm fikrini benimsedik­lerini kaydetti.

Balcıoğlu, “Geri dönüşümlü hammaddede­n ürettiğimi­z kompozit plakalar ve geri dönüştürül­müş kumaşlarla ürün döngüsünü sağlıyoruz. Gıda sektöründe ise yüksek teknoloji soğuk hava depoları ve temiz enerji üretim kapasitesi­yle doğa dostu gıda üretimi yapıyoruz” dedi. Kompozit sektöründe yaptıkları yenilikler­den söz eden Aykut Balcıoğlu, yanmazlık sertifikal­arına sahip kompozitle­rle dünyada kabul gördükleri­ni bildirdi.

Balcıoğlu, ısı dayanımı, sürtünme mukavemeti ve darbe dayanımını­n ihtiyaç olduğu savunma sanayi alanlarınd­a da alternatif üretim yaptıkları­nı anlattı.

Balcıoğlu, “Dünyadaki yat, gemi, savunma sanayi, inşaat, mimari ve dekorasyon gibi birçok alanda hizmet veren ÇBS Ambalaj ve Pluswood, ürünlerine yenilerini eklemek için Ar-Ge faaliyetle­rini sürdürüyor” ifadesini kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye