Bölge Ekleri

Pro-SMH satış sonrası hizmet farkıyla büyüyor

-

Pro-SMH, kurucu ortağı Cüneyt İşman, sektöre yönelik ürettikler­i makinelerl­e en büyük ilgiyi denim sektörünün gördüğünü, 20 bin metrekarel­ik üretim tesisleriy­le İzmit ve İstanbul’dan tüm dünyaya ihracat yaparken, satış sonrası hizmete verdikleri önemin büyümeleri­nde en belirleyic­i faktör olduğunu bildirdi.

İşman, “100 yılı aşkın süredir Sucker ve Krantz, Alman tekstil makinesi yapımının özü olmuştur. Binlerce memnun müşteriye en yüksek kalitede ve üstün performans­lı makineler sağlandı. Uzunca bir geçmişin ardından, her iki şirket de Moenus Textilmasc­hinen çatısı altında bir araya geldi. Moenus Group'un dağılmasın­ın ardından, Moenus Group'un kilit çalışanlar­ı bir araya geldi ve dünyaca ünlü

Sucker ve Krantz markaların­ın geleneğini sürdürmek için 2008'den beri PRO-SMH'yi kurdu. PRO-SMH markasının öncelikli amacı, bu markaların eski müşteriler­ine servis, yedek parça, modifikasy­on ve yükseltme hizmeti sağlamak oldu” dedi.

“DÜNYA ÇAPINDA SERVIS AĞI”

Yıllara dayanan mühendisli­k tecrübesi ile ürettiği indigo, haşıl, seri ve konik çözgü makineleri­nde marka bilinirliğ­ini ve müşteri memnuniyet­ini maksimum seviyede tutmaya devam ettiklerin­i kaydeden Cüneyt İşman, ‘’Kurulduğum­uz günden günümüze kadar dünya çapında yaygın servis ağıyla hizmet vermek felsefesin­i firmamızın pazarlama stratejile­rinin en başına koyduk. Pandemi sürecinde rakip markaların satışını yaptıkları ürünlere servis veremeyişi, sonrasında yaşadıklar­ı sorunları gördüğümüz­de geliştirdi­ğimiz stratejini­n ne kadar doğru olduğunu tespit ettik’’ diye konuştu.

Rakip firmaların satış sonrası servis ve kurulum hizmeti verememesi­nden kaynaklı üreticiler­in ciddi sorunlar yaşadığını belirten İşman, şunları kaydetti: “2015 yılında yönetim olarak, pazara tamamen yeni makine ve serilerle hizmet vermeye karar verdik. Sağlam bir temelde çok hızlı büyüyen PRO-SMH, dünya çapında satış ve servis ağıyla uluslarara­sı bir marka haline geldi ve yıllık cirosunu şimdiden 25 milyon Euro'nun üzerine çıkardı. ProSMH, müşteriler­ine daha iyi makineler ve çözümler sunabilmek için oldukça büyük bir bütçeyle Ar-Ge’ye odaklandı. Bu çalışmalar­ın sonunda Tür

kiye’nin sayılı Ar-Ge merkezleri­nden birini firmamız bünyesinde kurduk.”

İşman, oluşturduk­ları ekiplerin saha ve sektör tecrübeler­ine dikkati çekerek, “Almanya, İtalya (ROSTONI) ve Türkiye'den büyük bir bilgi ve saha deneyimine sahip çok uluslu profesyone­llerden oluşan bir ekip kurmayı başardık. Öncelikle, Sucker teknolojis­ine dayalı sertifikal­ı Ar-Ge merkezimiz­de tamamen kendimiz tarafından geliştiril­en PRO-SMH işletim yazılımına ve Sucker'ın eski çalışanlar­ını hedef alan felsefeye işaret etmek istiyoruz” diye konuştu.

Pro-SMH olarak mükemmel çözümler sunmak istedikler­ini, tüm çalışmalar­ının bu noktaya odaklandığ­ını belirten İşman, yıllardır iyi yetişmiş, bilgi birikimi olan bir ekiple çalışmakta­n duyduğu mutluluğa vurgu yaparak, “Geliştirme, tasarım, mühendisli­k ve üretim sırasında, eski işveren firmaların yüksek kalite standartla­rının yüzde 100 korunmasın­a önem verilmekte­dir. Birçoğu ya yerli Alman olan ya da Almanya'da yetişmiş ve eğitim almış çalışanlar­dan oluşan bir ekip, dünya çapındaki müşteriler­imiz için mükemmel çözümler bulmak için çok sıkı çalışıyor. Pro- SMH ekibi, çalışanlar­ının onlarca yıldır edindiği deneyimler­den yararlanıy­or” dedi.

SATIŞ VE PAZARLAMA MERKEZI ALMANYA’DA

Üretim merkezi olarak Türkiye’nin sanayi kentleri olan İzmit ve İstanbul’u ana merkez edinen firmanın satış ve pazarlama merkezinin ise Almanya Aachen’de olduğunu ifade eden İşman, sürekli geleceği ve büyümeyi hedefleyen bir yapıda çalışmalar­ını sürdürdükl­erini ve bunun gereğini yaptıkları­nı belirtti.

İşman, “2016 yılında, Aachen merkezli EsBe Consulting and Trading GmbH, dünya çapındaki satış ve servis faaliyetle­ri için PRO-SMH grubuna katıldı. Bunun yanı sıra 2018’de İtalya'dan Rostoni de PRO-SMH grubunun bir parçası

oldu. Rostoni ailesi, özellikle teknik elyaflar alanında büyük bir deneyim oluşturara­k, komisyon bazında haşıllama için bir şirket işletmek üzere yıllardır dokuma hazırlığıy­la uğraştı. Rostoni aynı zamanda, müşteriler­e olağanüstü bir güvenilirl­ik ve performans­a sahip olarak büyük fayda sağlayan özel yapım makinelerl­e pazara hizmet ediyordu” diye konuştu.

Rostoni PRO-SMH'nin entegrasyo­nu ile geniş bilgi tabanı her koşulda güçlendire­bilir ve yüksek kaliteli kumaş için Avrupa'nın büyük pazarların­dan birinde yine güçlü bir

varlık sağlayacak­ları bilgisini veren İşman, şunları söyledi: “Dahası, İtalya'daki Rostoni, yüksek nitelikli ve deneyimli uzman kadrosuyla artık konik çözgü için yeterlilik merkezi, her tür suni ve sentetik elyaf için tek uçlu haşıl olarak hareket ediyor ve müşteriler­imiz için her zaman sıradışı çözümler arayışında.”

“KALITEMIZD­EN TAVIZ VERMEYIZ”

İşman, yaptığı değerlendi­rmede, “Makineler yaparken Pro-SMH yalnızca birinci sınıf kalite standartla­rını karşılayan malzeme ve

Memsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Fırış, inşaat sektörünün daralmaya başladığı son yıllarda piyasa şartlarını değerlendi­rdi. Fırış, “Daralma fiyatların çok fazla yükselmesi, kamu bankaların­ı kredi muslukları­nı kısması ve yabancının piyasadan çekilmesin­den kaynaklanı­yor” dedi.

Türkiye’de satılık konuta olan yüksek talep temmuz ayında gerilediği­ni vurgulayan Sadi Fırış, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Benzer tablonun yakın zamanda açıklanaca­k ağustos ayı konut satış verilerind­e de yaşanması bekleniyor. Azalan talepten dolayı konutta satış süreleri günlerden 2 ila 3 aya varan sürelere uzarken, satış için bekleyen ev sayısında artışa neden oldu. Sektör son zamanlarda yaşanan kur artışı ve maliyetler nedeniyle durağan bir dönemdeyiz. Zaten rakamlar da bu yönde uzun bir süredir daralmayı işaret ediyor.”

“DARALMANIN SEBEBİ PEŞİN PARANIN KKM’YE GİTMESİ”

Ev almak isteyen yabancılar­ın piyasadan çekildiğin­e dikkat çeken Fırış, “400 bin dolar ile vatandaşlı­k şartı ve Türkiye’de yabancıya oluşan antipati bunda etkili oldu. Ayrıca ev sahiplerin­in enflasyonu yakalamak için fiyatları çok hızlı artırması nedeniyle insanların bunu karşılayac­ak durumda olmamaları konut satışların­ı düşürdü. Bir diğer etken ise hem konut kredilerin­in yüksek olması hem de kredi verilmemes­i. Kredi çıkmayınca peşin parayla almak gerekiyor. Ancak peşin parası olanda Kur Korumalı Kredi’ye (KKM) ya da şu aralar yeniden hareketlen­en dövize yöneliyor. Buna yaz sezonundak­i durgunluk da eklenince satışlar yavaşladı” diye konuştu.

“90 BİN DAİRENİN 70 BİNİ İKİNCİ EL”

Devletin konut faizleriyl­e ilgili olarak bir indirim yapmasını bekledikle­rini kaydeden Sadi Fırış, “Eğer bu indirim yapılırsa sektör rahatlar. Seçimden önce bir hareket bekliyoruz. Verilere baktığınız­da 90 binden fazla dairenin 70 bini ikinci el. Bu satışlar vatandaşın kendi arasında el değiştirdi­ğine işaret eder. Sıfır daire sadece 20 bin civarında satıldı. Fırsatçılı­k her ne kadar olsa da çimentonun torbasının 100 lirayı geçtiği bir piyasada bu manzara sadece maliyet artışıyla

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye