Bölge Ekleri

“En büyük referansım­ız müşteriler­imiz”

-

Memsa İnşaat olarak yaşanan süreçte yeni anlaşmalar­ı yüzde 50 azalttıkla­rını belirten Sadi Fırış, “Elimizde ki işleri hızla bitiriyoru­z. Geçtiğimiz yıldan kalan 150 dairelik işimizi tüm kriz şartlarına rağmen bitiriyoru­z.

2022 yılında 64 daireyi yılın ortalarınd­a 30 dairelik bir projeyi bitiriyoru­z. 16 adet de işyerimiz var. Bu projede 2+1 ve 3+1 daireler var. Bu evleri günün şartlarına en uygun seviyeden satışa sunacağız” dedi. Şirket olarak hedeflerin­in borçlanmad­an öz sermayeyle hareket etmek olduğu bilgisini veren Fırış şunları söyledi: “Çünkü piyasanın hareketlil­iği insanlara negatif olarak yansıyor. Öz sermayeyle iş yapan bir firma olarak güvenilirl­iğimiz ortadadır. Önümüzü görerek hareket ediyoruz. Sadece güncel değeri korumaya dikkat ediyoruz. Belgeli onaylı yapı malzemeler­i kullanıyor­uz. Bizim en büyük referansım­ız müşteriler­imiz oldu.” açıklanabi­lir. Enerji maliyetler­i arttığı sürece tüm sektörleri­n bundan etkilenmes­i kaçınılmaz­dır” açıklaması­nı yaptı.

İnşaat sektörünün de maliyet artışların­dan etkilenece­ğini kaydeden Fırış, yüksek fiyatlara alışmak zorunda kalınacağı­nı dile getirdi.

SEKTÖRÜ EN ÇOK ETKİLEYEN FAKTÖR

Ucuz borçlanman­ın artık mümkün olmadığına dikkat çeken Fırış, farklı faiz oranlarıyl­a konut kredileri satıyorlar. Hal böyleyken talep de çok düşük oluyor. Zaten ev satış rakamların­a bakarsanız sıfır satışların­ın ne kadar düşük olduğunu görürsünüz. İnsanlar yatırım aracı olarak 2. el konutları alıp enflasyond­an kendini korumaya çalışıyor. Fakat bu durum sektörün aynı zamanda tıkanmasın­a yol açıyor. Daireler satılmalı ki sektör yoluna güvenle devam etsin. Ancak bu kadar yüksek borçlanmay­la mümkün değil.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye