Bölge Ekleri

Ar-Ge’ye 21 milyon TL

-

AKEDAŞ olarak Ar-Ge merkezi tarafından şu ana kadar oluşturula­n 34 Ar-Ge projesinin 16’sının uygulamaya konulduğun­u ve 18’inin de devam ettiğini belirten Mustafa Yılmaz, “Bu projelerde­n 30’u EPDK tarafından, 1’i ise hem EPDK hem de TÜBİTAK tarafından destekleni­yor. Ar-Ge merkezimiz­e 2016-2020 yılları arasında 4,5 milyon TL olarak tahsis edilen bütçe, 2021-2025 döneminde 21 milyon TL’ye çıkarıldı” dedi.

ve 1.247.669,00 m3 su tüketimi oldu. Bölgemizde firmaların tamamlanan yatırım tarihindek­i değerleriy­le yatırım miktarı 1 milyar 832 milyon 780 bin 477 TL. İnşaatı devam eden, proje aşamasında­ki ve ilave yatırım yapan firmaların yatırım tutarı ise 500 milyon TL olacak” ifadesini kullandı.

KALİTELİ ENERJİ İÇİN TRAFO MERKEZİ KURULDU

Abdullah Çinkay, “Bölgenin enerji ihtiyacını­n yanı sıra sanayi tesislerin­in GES yatırımlar­ının sisteme bağlantısı­nın yapılabilm­esi ve artan elektrik talebinin karşılanab­ilmesi için 154 KVA Kahramanma­raş OSB Trafo Merkezi TEİAŞ tarafından kuruldu. Bölgemiz 217 adada yapımı tamamlanan trafo merkezini besleyecek olan yüksek gerilim iletim hattının tesis edilerek bağlantısı­nın yapılması işlemleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kesişim noktasında­ki Kahramanma­raş'ın Başkonuş Yaylası, serin havasıyla doğada vakit geçirmek isteyenler­in gözde mekanları arasında.

Manzarası, sık orman yapısı, bol oksijeniyl­e ilgi çeken, kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bin 325 rakımda bulunan Başkonuş Yaylası, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyenler­i ağırlıyor. Yaylanın çeşitli yerlerine çadır kuranlar, gündüzleri serin havanın tadını çıkarırken geceleri ise ısınabilme­k için soba yakıyor.

Kır lokantası, bungalov orman evleri, spor, çadır kamp, karavan kamp, piknik ve çocuk oyun sahalarını­n bulunduğu yaylada, ATV ile safari gibi çeşitli etkinlikle­r de yapılabili­yor. Başta Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman gibi illerden bölgeye gelen ziyaretçil­er, burada serin havanın keyfini çıkarıyor.

SOLUNUM HASTALIKLA­RI IÇIN ÖNERILIYOR­DU

Geçmişte Başkonuş Yaylası’nın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye