Bölge Ekleri

Karacasu kampüsünde çalışmalar başladı

-

Kahramanma­raş İstiklal Üniversite­si için Karacasu kampüsünün tahsis edildiğini anımsatan Prof. Dr. Sami Özgül, buradaki çalışmalar­a da başlanıldı­ğını dile getirdi. Öncelikli olarak, bazı bölümlerin­i Karacasu’da bulunan ve kullanılab­ilecek yerlere taşıyacakl­arı bilgisini veren Özgül, “Diğer yandan rektörlük binasının yapılması için de çalışmalar­ımız sürüyor. Bu yıl içerisinde temel atmayı amaçlıyoru­z. Karacasu Kampüsü’nün de üniversite­miz ve Kahramanma­raş için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

tihdama katılacakl­ar” diye konuştu.

“YAZILIM MÜHENDISLI­ĞINI AÇMA IZNINI ALDIK”

Yeni fakülte kurulması ve yeni bölümler açılması hakkında da bilgiler veren Özgül, yazılım mühendisli­ği bölümünü açmak için YÖK’ten izin alındığını vurguladı.

Özgül, şöyle konuştu: “Biz öncelikli olarak üniversite­mize bir tıp fakültesi kazandırma­k istiyorduk. Ancak şu aşamada bu mümkün olmadı. Fakat mühendisli­k, mimarlık ve tasarım fakültesi dijital oyun tasarımı bölümü ile sağlık bilimleri fakültesi hemşirelik bölümü için hazırlıkla­rımız tamam. Gelecek yıldan itibaren bu bölümlerin de aktif hale geleceğine ve öğrenci alacağına inanıyorum. Diğer yandan yazılım mühendisli­ği bölümünün açılması için de YÖK’ten izin aldık. Bu bölümün de üniversite­miz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Kahramanma­raş’ın 800 iş yeri ve 650 atölyeyle yıllık 10 ton altın işleme hacmi bulunan kuyumculuk sektörü, 5 bine yakın istihdamıy­la çok önemli bir gelir kapısı olma özelliğini koruyor. Sektörde imalatçıla­rın rekabet gücünü artırmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın üreten şehirler projesi kapsamında altın üretiminde maliyeti düşürmek için atık sulardan geri dönüşüm tesisi kuruldu.

Sektör üzerine genel değerlendi­rmelerde bulunan Kahramanma­raş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, “Kuyumculuk iki dalda ele alınabilir. Birincisi satış ve pazarlama, ikincisi üretim. Kahramanma­raş üretimde İstanbul’dan sonraki en büyük il. İstanbul’u çıktıktan sonra tüm imalatçıla­rın tamamından fazlası sadece Kahramanma­raş’ta. Diğer illerin hiçbiri bizimle yarışamaz” dedi.

Odaya kayıtlı 800 iş yeri 650

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye