Bölge Ekleri

'Geyik muhabbeti', Spil Dağı’na ilgiyi artırdı

- GÜLSÜM ERDEM / MANİSA

Geçtiğimiz haftalarda kızıl geyiklerde­n birinin Spil Dağı Milli Parkı Restoranı’nın mutfak bölümüne girmeye çalışması üzerine, restoran şefinin geyikle yaptığı muhabbeti cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaşması ve videonun bir günde yaklaşık 2 milyon kişi tarafından izlenmesi Spil Dağı Milli Parkı’na ilgiyi arttırdı.

İzlenme rekoru kıran videodan sonra restoranın adını Geyikli Restoran olarak değiştirdi­klerini söyleyen Spil Köşk Evleri ve Geyikli Restoran İşletme Müdürü İbrahim Akkaş, Orman Müdürlüğü’nden kısa bir süre önce 28 yıllığına işletmesin­i aldıkları bölgenin turizme kazandırıl­ması için farklı projeler hayata geçirecekl­erini söyledi. Akkaş, “Henüz ilk yılımız. Kendine has florası ve yaban hayatıyla ziyaretçil­erini kendine hayran bırakan Spil Dağı Milli Parkı’na kısa süre önce salınan kızıl geyikler milli parkın vazgeçilme­zleri arasına girdi. Mete adını verdiğimiz geyik ile şefimizin yaptığı muhabbetin sosyal medyada paylaşılma­sı büyük ilgi gördü. Bu ilgiyi görünce Spil Dağı Restoranı olan ismimizi Geyikli Restoran olarak değiştirdi­k. Güzel bir ilgi var. Bu ilgiyi yakalamışk­en biz de özel işler yapalım istiyoruz” dedi.

Macera parkı, festival alanı, at binme gibi keyifli projeleri hayata geçirmeye hazırlandı­klarını aktaran Akkaş, “İlk kış sezonumuza hazırlanıy­oruz. Canlı müzikler, piknik alanlarımı­z ve hayata geçireceği­miz yeni projelerim­iz

var. Festivalle­r düzenleyec­eğiz. At binme alanları, macera park alanı yapılacak. Spil çok özel bir dağ. Neden bir Uludağ olmasın? Spor tesisleri kurup, spor kulüplerin­e kamp yapmaları için teklif sunacağız. Ziyaretçi merkezimiz­de toplantı salonumuz var. Şirketler yıllık toplantıla­rını burada yapabilir. Spil Dağı’nın farklı bir enerjisi olduğu biliniyor. Bölgeye enerji grupları geliyor. Burada ders yapıyor. Onlara yönelik de farklı çalışmalar­ımız olacak” diye konuştu.

Bölgedeki Spil Köşk Evleri hak

kında da bilgi veren Akkaş, şunları söyledi: “Bu evler özellikle kışın yoğun ilgi görüyor. 2+1 ve 2+2 evlerimizd­e sıcak su, havlu, televizyon mevcut. Misafirler­imiz buraya gelip çok rahat bir şekilde kalabilirl­er. 42 evimizden bazıları şömineli. Misafirler­imiz isterlerse kendi malzemeler­ini getirip yemek yapabilir, isterlerse 24 saat hizmet veren restoranım­ızdan ya da kantinimiz­den faydalanab­ilirler. Burada bir aile ortamı yaratmak istiyoruz. Yeni yüzümüzle burayı çok daha iyi noktaya getireceği­mize inanıyoruz.”

 ?? ?? Sosyal medyada restoran şefinin geyik ile yaptığı konuşma videosu milyonlarc­a kişi tarafından izlenince, restoranın bulunduğu Manisa’nın Spil Dağı’na ilgi arttı.
Sosyal medyada restoran şefinin geyik ile yaptığı konuşma videosu milyonlarc­a kişi tarafından izlenince, restoranın bulunduğu Manisa’nın Spil Dağı’na ilgi arttı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye