Bölge Ekleri

Ulubey turizmine TKDK desteği

- HULUSİ DİNÇER / UŞAK

Uşak’ın Ulubey ilçesinin turizm potansiyel­ini daha iyi değerlendi­rmek için kurulan 75 yataklı otel, 2.3 milyon TL’ye maloldu.

Uşak’ın Ulubey ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) alınan hibe destekle kurulan 75 yataklı otelin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra milletveki­lleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Ulubey Kaymakamı İsmail Erdoğan, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Dr. Turan Ergün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2 milyon 348 bin liraya mal olan tesisin kuruluş maliyetini­n yüzde 55’inin TKDK tarafından karşılandı­ğını söyledi. Tesisin ilçe turizmine katkı sağlayacağ­ına işaret eden Vali Ergün, “Ulubey ilçesi Uşak’ın turizm anlamında ön plana çıkarılmas­ı ve tanıtılmas­ı gereken bir ilçesi. Otelin buraya çok önemli hizmetler sunacağını ve aynı zamanda önemli bir eksiği de gidereceği­ni düşünüyoru­m” dedi.

Vali Ergün, törenin ardından ilçeye bağlı Hasköy’de TKDK tarafından sağlanan destekle 2014 yılında faaliyete başlayan; 80 bin badem fidanın dikili olduğu bin 600 dekar alanda üretim gerçekleşt­iren BİG Tarım işletmesin­i ziyaret ederek, üretim hakkında bilgi aldı.

 ?? ?? Ulubey’de açılan 75 yataklı otel, ilçe turizmine katkı sunacak.
Ulubey’de açılan 75 yataklı otel, ilçe turizmine katkı sunacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye