Bölge Ekleri

Biri 70, diğeri 77 yaşında, sektörleri­ne damga vurmuş iki genç

- Yaşar Kuş DÜNYA Ege Bölge Temsilcisi

Bu ay içinde İzmir’den doğan ve hem ülke ekonomisin­e hem de kendi sektörleri­ne damga vuran iki kuruluş doğum günlerini kutladılar. Yaşar Topluluğu 77. yaşına adım atarken, İnci Holding de 70 yılını geride bıraktı. Günümüzde 70’li yaşlar bir insan için normalleşs­e de, ne yazık ki şirketler için aynı durum söz konusu değil. Aile işletmeler­inde üçüncü, dördüncü kuşağı görenlerin yani y 70’li yaşlara ulaşabilen­lerin sayısı çok az.

Hal böyleyken, böyl Yaşar Topluluğu ve İnci Holding’in, Holding’in yani Yaşar ve İnci Ailelerini­n ayakta kalmak kalm bir yana, attıkları adımlarla hala sektör sektörleri­ne öncülük etmeleri takdire şayan. Bu iki kuruluşun ortak yönlerinde­n biri de, ülkeye ve topluma yaptıkları tıkla katkıları ekonomi boyutuyla sınırlamam­aları, sın sosyal sorumluluk lu çalışmalar­ına, toplumun ve

dünyanın geleceğine dair projelere büyük önem vermeleri. Hatta bu konudaki çalışmalar­ını anlatırken, aldıkları keyfi gözlerinde­n okumak mümkün. Yaşar Topluluğu, binlerce yetiştiric­i aileyi içinde bulunduran bir ekosistemi­n başında yer almasıyla başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi gibi zaten. Buna Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yaptığı çalışmalar­ı, Yaşar Üniversite­si’ni ekleyebili­riz. İnci Holding de Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile yıl boyunca burslarıyl­a, eğitimleri­yle, teşvikleri­yle, ağ kurma programlar­ıyla gençlerin becerileri­ni destekleye­n, sosyal yönden güçlendire­n projeler yürütüyor.

Yaşar Topluluğu ve İnci Holding’in benzer yönlerinde­n biri de ikisinin yönetimini­n başında da bir kadının bulunuyor olması.

FEYHAN YAŞAR: MÜCADELEMİ­Z DÖNÜŞÜM İÇİN

Kardeşi Selim Yaşar’ın vefatının ardından yeniden Yaşar Holding’in başına geçen

Feyhan Yaşar, geçen hafta gerçekleşt­irdikleri 77. kuruluş yıldönümü etkinlikle­rinde hedeflerin­in arasında rekabetçi olmak, ilkleri gerçekleşt­irmek, daha büyük başarılara imza atmak ve Yaşar Topluluğu’nu yüzyıllara ulaştırmak olduğunu söyledi. İnsan kaynağına ve insana olan yatırımlar­ının bundan sonra da süreceğini anlatan Feyhan Yaşar, önümüzdeki senelerde sürdürüleb­ilirlik, gelecek, planlama, değişim, yaratıcılı­k, ihracat gibi çok büyük başlıkları olacağını belirterek, noktayı: “Ortak fikirlerim­iz ve mücadelemi­z dönüşüm için...” diye koydu.

NEŞE GÖK: KÖKLER VE TOHUMLAR

İnci Holding’de ailenin 3. kuşak temsilcile­ri arasından yönetim kurulu başkanlığı görevine gelen ilk isim olan Neşe Gök de, hedeflerin­i anlatırken, rakamlarda­n çok ideallerde­n, üretimden çok sürdürüleb­ilirlikten bahsetti. İnci Holding, 70. yılındaki toplumsal mesajını “Geçmişe bağlayan kökler, geleceğe bağlayan tohumlar” olarak belirledi. Neşe Gök de bu mesajın açılımını şöyle yaptı: “Dedem Cevdet İnci’nin hayalleriy­le tohumların­ı attığı, tutkusu ve azmi ile yeşerttiği İnci Holding’imiz bu yıl 70 yaşında koca bir çınar oldu. Bundan sonrasında da hedefimiz, kökleri sıkı sıkıya toprağına bağlanmış çınarımızı daha da büyütmek, ondan yeni tohumlar filizlendi­rmek olacak. Yani geçmişimiz­den aldığımız güçle geleceğe değer katacağız! Bizi geçmişimiz­e bağlayan ‘kökler’ de geleceğe bağlayan ‘tohumlar’ da bizim için çok kıymetli.”

Selçuk Yaşar’ın 77, Cevdet İnci’nin 70 yıl önce mütevazı adımlarla başladıkla­rı yolculukla­r, bugün çocukları ve torunları tarafından başarılı bir şekilde sürdürülüy­or. Ailelerin köklü deneyimini­n, yeni kuşakların enerjisi ile birleştiği­nde ortaya ne kadar ciddi bir başarının çıktığını görmek isteyenler bu örneklere bakabilirl­er.

 ?? ?? 77. kuruluş yıldönümün­ü kutlayan Yaşar Topluluğu’nda 5 ila 35 kıdem yılını tamamlayan 109 yönetici sertifika aldı.
77. kuruluş yıldönümün­ü kutlayan Yaşar Topluluğu’nda 5 ila 35 kıdem yılını tamamlayan 109 yönetici sertifika aldı.
 ?? ?? İnci Holding’in yönetim kurulunda ailenin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcile­ri yer alıyor.
İnci Holding’in yönetim kurulunda ailenin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcile­ri yer alıyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye